Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo je ten Fürbacher

 

1003717_1383463795210397_252859725_n--2-.jpg

Krásný den a život všem. Jsem Tomáš. Pro někoho Aylan - písničkář. Živím se dary matky Země. Tělo zde dočasně pronajaté. Na jak dlouho, ví Bůh. Na Zemi momentálně funguju v roli - tichého šílence - zpívám, hraju, píšu muziku, texty, mezi další aktivity patří  natáčení audioknih, voiceoverů, divadelní činohra, kreslení, tvorba plastik atp. Svou cestu si prosekávám tupou, rezavou a starou mačetou. Jsem chlupatý, modrooký, vzteklý, milý, přátelský, závistivý, i přející, šťastný i smutný hošík. Jednou ráno jsem se probudil a zjistil, že nejsem ani jasoň, ani drsoň, ani tělo, ani jméno, ani hudba, ani divadlo. Jen vypravěč. Duše, která jde životem, aby se učila. Vybral sem si tělo, nálepku - jméno, a možná snad trochu uměleckého cítění, což otevírá možnosti extatických prožitků, jelikož se prostě dotýkáš esence Boha, což si následně vybírá svou daň... Chci s Vámi sdílet svou hudbu, svůj pohled na svět, své pocity, svou ...autenticitu ??? Jo smiley

V duchu tvorby trocha historie v datech : 

Poprvé jsem vstoupil na prkna za totality, na MDŽ ve školce :-)

Následovala řada vystoupení (hlavně pěveckých), soutěže, autorské písně.
Zpívat s kapelou jsem začal až na počátku 21. století, v zábavové kapele Echo 91 (což byla pro mne, podobně jako ulice vynikající životní škola) Zde jsem působil několik let.
Roku 2007 zakládám kapelu RaVaNeLLo  (písně např. “Kam jsi dala vlasy” - k němuž jsem tehdy sestříhal klip https://www.youtube.com/watch?v=q5XvbjrK07Q&t=23s (uvedení  na Óčku), následovalo pozvání a rozhovor na Radiu Relax, atp. 
Po odchodu z RaVaNeLLa r.2012, jdu po vlastní ose. Zároveň zakládám duo "Atalayla" a spolu s tehdejší partnerkou točíme CD léčivých melodií s názvem "Když objímám strom".
Solové autorské CD s názvem “Znovuzrození”  se rodí na jaře roku 2016.
Léto 2018 - 2. místo s autorskou písní v soutěži Růže od Casanovy.
Jaro 2022 - účast ve finále soutěže Hlas Česka - v Krnově v kategorii "vlastní tvorba".
V současné době připravuji nové album s názvem "Pro Tebe třeba tisíckrát". 
Píseň "Život", k níž jsem natočil, sestříhal, upravil klip naleznete zde .
Letní klip k písni "María"  je zde (7) Tom Fürbacher - María - YouTube
Mým mediálním partnerem bylo až doposud Fénix radio (nevím, zda tak stále zůstává)
Jsem spolu-zakládajícím členem projektu Zrcadlení Duší – hudebně zábavný pořad ( básníci, muzikanti, umělecká - převážně autorská tvorba)  a projektu Forbína (podobně laděný) na malé scéně Hálkova Divadla Nymburk.
Mám 7 let praxe v  divadle ( činohra – Praha – zájezdové divadlo)
(pozn.) V roce 2016 jsem se svým hlasovým projevem a krátkou autorskou povídkou úspěšně probojoval do semifinále soutěže "Hlas dvojky". (Celodenní soutěžní přenos na Českém rozhlasu)
Na jaře 2021 vyšla audiokniha S.N.Lazareva Projevy pýchy ( celá realizace ve vlastním studiu na zakázku – namluvení , režie, střih, postprodukce ). Podobným způsobem vznikla audiokniha  Marco Polo (dlouhodobější, i časově náročnější projekt).Dále realizace audioknihy dle románu Michaely Dvořákové - Strašidelný hrad, ke které jsem dělal taktéž hudební podklady vyšla v létě 2023.
Na konci roku 2023 pro nakladatelství Amaratime taktéž dokončena audiokniha Zdraví člověka S.N.Lazareva.
V současnosti rozpracované dvě audioknihy - romány, plus hudba ( předpokládaná realizace - jaro 2024).
Pokud jde o aktuální hudební ambice, krom zmiňované přípravy CD, chystám několik klipů.
Jelikož většinu všeho dělám sám, přání nejsou na počkání.
 

záznam z jednoho nejmenovaného rozhovoru na tělo: 

Otázka - Co máš rád Fürbachere ?

Odpověď - Modrou planetu - matku naší. Dále audioknihy scifi a dobrodružné, taky kočky a vše kolem koček co s kočkama kočičí, indiánskou kulturu a její duchovní "přesah", vodu a otužování, lukostřelbu, kresby, obrazy a bramborák.

Otázka: Máš rád lidi?

Odpověď: Cože? Lidi? No Učím se to...celej život.

Otázka: Co nemáš rád?....Fürbachere...

Odpověď: Všudypřítomnou idiotskou stylizaci "hlavně aby to vypadalo" a všeprostupující stupidní marketing. Sorry za ta slova. Dále nemám rád autority, zákazy, příkazy a vládnoucí složky.

Otázka: Proč Fürbachere?

Odpověď: Proto

Seš anarchista?

Cože? 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Diky

(Milda, 20. 2. 2024 20:02)

Zdravím Tomáši,
nějak jsem se dostal po letech (asi dvou) k poslouchání desky,kterou jsem od Vás zakoupil na jarmarku v Kouřimi. A je to sakra dobrý! Od teď máte sledovače - posluchače navíc, děkuji a zdravím! Milan

Re: Diky - rádo se stalo

(Tomáš, 21. 2. 2024 20:48)

Dobrý večer Milane,
velice jste mě potěšil, díky moc ! A jsem rád, že se Vám písně líbí :-) Sdílejte, kde můžete. Příští CD bude už s plnými aranžemi (Už ho tedy slibuju dlouho... Je téměř hotové) Na jarmarky v Kouřimi už nejezdím, ale třeba v budoucnu. Budu se snažit aktualizovat vystoupení, tak průběžně sledujte. Posílám ukázku z příštího alba https://www.youtube.com/watch?v=kd_G03S0lJs A pokud by byl zájem, rád přijedu zahrát (sám, nebo s kolegou - naroz. oslavy, večírky, atd.) klidně pište, volejte, nebo pošlete email, pošlu upozornění, když budu někde poblíž vystupovat. T.

Poděkování

(Irena, 4. 7. 2022 15:14)

Krásný den Tomáši,
ráda bych Vám poděkovala za Váš HLAS,je přenádherný - ale to vy jistě víte :-)) Pořídila jsem si CD v Čelákovicích a udělala jsem dobře!
Zpívejte dál, budu Vás sledovat :-)
Hezké léto
Irena

Re: Poděkování

(Tomáš, 8. 7. 2022 15:39)

Dobrý den Ireno, děkuji Vám mnoho za Vaše slova a Vaší přízeň !!! I když se stále opakuju, toto je pro mne ta největší odměna :-) Díky a ať se Vám daří. A také dobře poslouchá :-) Doufám, že už na podzim bude pro Vás připravena další nálož písní, tentokrát s plnými aranžemi. Tomáš

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 250716
Měsíc: 2328
Den: 97