Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svatební obřad

Organizace svatebního obřadu:

Předpokládáme, že přijedete na svatební obřad vozem. Parkování omezeného počtu vozidel je možné na prvním nádvoří, konzultujte prosím s námi. (Při vjezdu do Dlouhé jízdy se na Vás nevztahuje dopravní značka zákazu vjezdu zde umístěná). Vozu s nevěstou je povolen vjezd branou na druhé nádvoří až před vstup do západního křídla. Početnější skupiny svatebčanů žádáme, aby využili parkovací místa pod Dlouhou jízdou na Zámeckém náměstí nebo Masarykovo náměstí.

Předpokládáme, že nám bude včas řečeno, kdy můžeme vstoupit do zámku, proto vám k čekání nabídneme na prvním nádvoří u jednoho z vozidel občerstvení, které budou obstarávat slečny (paní) kamarádky.

Pro svatbu jsme si zvolili jedno z následujících míst:

Prostory v západním křídle zámku (výstup po schodišti do prvního patra – Rohový sál, Modrý sál, Věžový kabinet). Kapacita: 90 míst k sezení.

 
V průběhu a po skončení obřadu můžete zhotovovat svatební fotografie ve výše uvedených prostorách zdarma, ale budeme mít určené lidi + kameraman.

 

Zámek Děčín ležící na skalním ostrohu nad soutokem Labe a Ploučnice patří mezi nejvýznamnější historické památky severních Čech.
Během staletí sloužil jako opěrný bod českého knížete, vojenská pevnost či sídlo několika významných rodů. Mezi návštěvníky děčínského zámku nalezneme řadu slavných osobností, od evropských panovníků až po umělce. Např. Fryderyk Chopin zde zkomponoval svůj známý valčík As-dur, zvaný Děčínský. Díky rozsáhlé rekonstrukci se dnes zámku navrací jeho bývalá krása. Návštěvníci se mohou projít bývalým apartmá majitele zámku, potěšit se krásným výhledem na město a nechat se okouzlit neopakovatelnou atmosférou Růžové zahrady.

 

Příspěvky

nástup

6. 11. 2013