Jdi na obsah Jdi na menu
 


As I Lay Dying

10. 12. 2013

 As I Lay Dying

 je americká metalcorová hudební skupina původem ze San Diega. Kapela byla založena v roce 2000 Timem Lambesisem a již v roce 2001 vydala své první album. Všichni členové kapely jsou křesťany.

Název skupiny je převzat z románu Williama Faulknera (v českém překladu Josefa Škvoreckého Když jsem umírala), ačkoli mezi tématem románu a hudbou skupiny žádný vztah není.

Podepsáni pod Metal Blade Records vydali As I Lay Dying pět studiových, jedno rozdělené a jedno kompilační album.

Čtvrté studiové album skupiny As I Lay Dying, An Ocean Between Us, se vyšplhalo na osmou příčku v žebříčku Billboard 200 a na první příčku v žebříčku Top Rock. Skupina vystupovala na Wacken Open Air, With Full Force, Soundwave Festival, Sounds of the Underground, Warped Tour a Taste of Chaos. V roce 2007 vyhráli As I Lay Dying ocenění "Ultimate Metal God" od MTV2 na prvním ročníku "All That Rocks", v roce 2008 získali ocenění "Umělec roku" na hudebních oceněních v San Diegu  a v roce 2008 byli nominováni na ocenění Grammy za písničku "Nothing Left". Skupina napsala a nahrála své poslední album The Powerless Riseběhem tříletého procesu. Toto album vyšlo v květnu 2010 a je považováno za jejich zatím nejlepší dílo.


Od doby svého vzniku As I Lay Dying neustále koncertují a většinu času strávili mimo domov. V roce 2005 vedli second stage na Ozzfestu a na konci září zavítali i do pražského klubu Black Pes.

 

Členové 

 

Současná sestava

  • Tim Lambesis – hlavní zpěv (2001–nyní)
  • Jordan Mancino – bicí (2001–nyní)
  • Phil Sgrosso – kytara (2003–nyní)
  • Nick Hipa – sólová kytara (2004–nyní)
  • Josh Gilbert – basová kytara, čistý zpěv (2007–nyní)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář