Loupání a leštění zrn
Po zpracování všemi způsoby se před exportem ze zrnek odstraňuje ještě pergamenová slupka. Káva se loupe ve speciálních lupacích strojích. Odstranit pergamenovou slupku z kávových zrn, která byla zpracována mokrým způsobem, jde mnohem hůře, než u zrn zpracovaných suchým způsobem.
Po odstranění stříbrné slupky se někdy nechávají zrna ještě leštit. Leštění ale může zrna spálit. Nyní zrna čeká jeden až dva měsíce pauza, kdy si musí po zpracování "sednout".
Dále zrna musí projít procesem třídění. Dělí se podle kvality a velikosti. Při třídění dochází k odstranění vadných a defektních zrn. Třídí se ručně, větší fabriky používají mechanický postup pomocí různých sít.
Po veškerých úpravách a třídění zrnek přichází na řadu ochutnávka různých várek, které putují do pražíren či na burzu.