Jdi na obsah Jdi na menu
 


BARF aneb Syrové maso

BARF

Jde o přirozené krmení psa. Jednou z hlavních kladných stránek je to, že neobsahuje žádné umělé složky. Je to pouze a jen syrová strava, kterou se psi a jiné masožravé šelmy živili. Je mnoho odpůrců, ale i příznivců tohoto typu stravování psa. Barf obsahuje to, co by pes snědl ve volné přírodě: maso (syrové), kosti a ěco málo ze zeleniny a ovoce. Možná se někteří diví proč syrové. No zkrátka a dobře z toho důvodu že při vaření se ztrácejí potřebné živiny, které pes potřebuje ke svému životu.  

barf.jpg

Odpůrcům co tvrdí že jediná správná volba jsou granule ... nechci nikomu nic vnucovat a proto si každý z vás odpověste sami já vám jen trochu pomůžu.

1. Je pes šelma? Zajisté a jakožto šelma má uzpůsobený žaludek na masitou potravu. Čím se taková šelma živí ? Nezávisle na tom zda patří mezi kočkovité či psovité šelmi. 

2. Je psův předek vlk a čím se takový vlk živí dodnes?

3. Co udělá váš čtyřnohý miláček, když před něj položíte 2 misky ... jednu s masem a jednu s granulemi?

 Není snad lepší přirozená strava ?

 Je to pro psa mnohem pestřejší, než granule, které obsahují pořád jen to stejné. Krmit můžeme skoro jakýmkoli masem ... od drůbeže až k vepřovému či hovězímu, nebo taky tzv. vysokou (zvěřina), nebo králičím ... ještě taky vnitřnostmi: srdce, plíce, slezina, dršťky atd. A ze zeleniny a ovoce: jablko, celer, mrkev, okurka, saláty, zelí, kiwi, mandarinky apod.

Pokud si myslíte že je to "přepych" krmit psa masem jste znovu na omylu. Dá se velmi levně pořídit tak zvané krmné maso, které je určeno pro zvířata.

Odkazy na krmné maso 

Vetamix

Rybaspol

Nýřany

Pošvář

Tabulky - krmná dávka pro každého

fb.png