Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komunální volby: Na Praze 6 kandiduje 65DJK proti Key Investments

6. 9. 2014

Redaktor Jan Němec se v MFDNES podivuje nad mou kandidaturou za Starosty a nezávislé ve volbách do Zastupitelstva MČ Praha 6 na posledním 45. místě, vedu-li  současně kandidátku 65 Demokratů Jana Kasla do ZHMP.

Mně i kolegům „demokratům“ ani starostům nepřipadá zvláštní, že spolu mohou rozdílné subjekty či osoby deklarovat spolupráci v místní úrovni, i když do městského (v případě hl. m. Prahy) krajského zastupitelstva soupeří o přízeň voličů Prahy.

Demokraté Jana Kasla mají na kandidátce také starostku a místostarosty, i zkušené, současné i minulé, komunální  politiky. Podporujeme kandidátku Starostů do ZMČ Praha 6 po zralé úvaze také proto, že věříme, že nezametou pod stůl žádnou z minulých kauz vedení Prahy 6. Především se chceme zaměřit na podivné investování  veřejných prostředků v kauze Key Investment, za kterou v mají v Praze zodpovědnost radní a zastupitelé z ODS, ČSSD a Strany zelených. Uvolněným radním ani zastupitelům z těchto stran nepřišlo divné utopit stamilióny korun v, od počátku podezřelé, firmě napojené na kmotry a to navzdory, že před tímto krokem byly varováni. Důvody k tomu mohly být jen dva a oba tyto komunální politiky diskvalifikují – naprostá hloupost nebo korupce.

Je-li primátor Hudeček a spol. obžalován za dvě či tři desítky milionů potenciální škody v kauze Opencard, měli by být stejně tak obžalováni všichni zastupitelé (o radních nemluvě), kteří hlasovali pro svěření stamilionů korun do bezcenných akcií spravovaných podezřelým fondem. I tomu má napomoci podpora Demokratů Jana Kasla Starostům na Praze 6, stejně jako má osobní symbolická kandidatura. Navíc si dovedu představit, že se STAN budeme spolupracovat také v budoucí koalici v ZHMP.

                                                                    Jan Kasl, 65 Demokratů Jana Kasla