Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spojené státy - nepřítel či spojenec Talibanu?

Potom, co byli bjovníci z řad mudžahedýnů přejmenováni na Taliban, proti Spojené státy nim zase bojují, ale sami je opět finančně podporují, když platí svým spojeneckým zásobovacím konvojům ochranu "bezpečnostních služeb" -  tedy místních "bezpečnostních služeb" , které zase platí za volný průjezd Talibanu.

A co teprve v Sýrii, kde Talibanci válčí za peníze mecenášů z USA a Francie. V Sýrii snad už Taliban není teroristickou organizací?


Když USA podporovali Irák v rámci boje proti Iránu byl jim Saddám dobrý, po tom, co Saddám nejprve napadl Kuvajťany se zase USA rozhodly, že Írák je největší nepřítel demokracie. ale když už si Saddám usmyslel, že začne obchodovat s ropou v eurech, netrvalo dlouho a důvod pro zásah se našel. Měl vyrábět jaderné zbraně. Nevyráběl! Ale to nevadilo, když prohrál válku, bylo to už jedno!

Samozřejmě okamžitě po prohře Íráku byl změněn obchod s ropou opět dolarový byznys. Do Iráku proudily americké zbraně, které končily v rukou rebelů a umírali tak spojenečtí vojáci, nevýjimaje i ty české, slovenské, polské!


V roce 2003 našli policisté na ambasádě Iráku nelegální zbraně a reaktivní protitankový granát RPG-7 určenou k útoku na Radio Svobodná Evropa. Nyní máme rok 2014 a zbraně se našli na palestinské ambasádě. Mnoho nelegálních zbraní, výbušnina jim tam také explodovala, a tak si tak říkám : "Co bude následovat?" ..Proč náš stát uznává jako diplomatickou misi zastupitele státu, kteří se ozbrojují podobně jako Iránci před atentátem? Státu jehož pasy uznává na světě pouze 29 států a který je synonymem terorismu?


Bude EU nadále podporovat Palestince a podobně jako USA si živit vlastní atentátníky? K tomu bych měl snad jen jednu připomínku. Spojené státy to vždy dělaly a dělají z důvodu vojenských zájmů a podpory zbrojního průmyslu USA, kdy je nutný pocit ohrožení vlastních občanů, kteří následně rádi vidí silnou armádu a policii a vzdají se některých svých občanských práv a svobod ve prospěch silného vůdce - třeba Obamy.

Ale proč podporuje Palestinu Evropská Unie, která zároveň vystupuje proti křesťanské Sýrii? Že by další záhada či spíše neschopnost evropského společenství?

                                                             Václav Preokůpek