Ale toto nebyl první pokus o moje vyloučení z ODS. Poprvé padnul návrh na moje vyloučení již v r. 1992 na první schůzi místního sdružení ODS, kam jsem přišel jako čerstvě zvolený poslanec Federálního shromáždění. Místo gratulací a oslavy ale zazněl návrh, abych byl vyloučen, protože jsem porušil stranickou disiplínu a nechal se podloudně zvolit preferenčními hlasy voličů, navzdory vůli a přání funkcionářů ODS, kteří mě umístili na nevolitelné místo. Strana si přála, abych zůstal nezvolen. Zklamal jsem ale důvěru ODS, voliči mě posunuli nahoru a přeskočil jsem přitom jiného kandidáta ze stejného města, jen z vedlejšího místního sdružení. (On se poslancem tehdy nestal, ale vynahradil si to tím, že se pak stal náměstkem ministra a smutným hrdinou několika afér, propíraných v televizi.) Nakonec jsem ale tenkrát ještě vyloučen nebyl. Ti chytřejší z mých nepřátel pochopili, že by to nepůsobilo dobře, kdybych byl vyloučen s takovým pozoruhodným odůvodněním, zejména když jsem se stal nejen řadovým poslancem, ale i předsedou parlamentního výboru. Tehdy jsem byl totiž dobře zapsán u V. Klause díky svojí publikační činností. Dnes by mě exprezident za moje texty už nepochválil.

Nic jiného na mě v ODS dlouho neměli, dokud nepřišli na ten fígl s nepozváním na schůze. Několik provokací předtím jsem prokouknul, například když mi bylo dvakrát nabízeno, abych se zúčastnil "výhodné" akce při velké privatizaci. Smrdělo to na sto honů.

Někdy napíšu podrobněji, jak jsem byl už v r. 1991 vylučován z LDS (Liberálně demokratická strana). Nyní jen ve stručnosti: dnešní velký bojovník za záchranu demokracie v ČR před fízly a estébáky a za záchranu režimu ukrajinských oligarchů před Ruskem (prezident Porošenko ale nesplňuje ani ukrajinský lustrační zákon, naštěstí se na něj jako na prezidenta nevztahuje), velký bojovník proti hnutím jako je Žít Brno, proti nestandardním stranám jako ANO, Piráti, Úsvit apod., profesionální politolog a komentátor, známý i z četných televizních vstupů na ČT 24, na mně tehdy poslal svého poskoka, agenta StB JUDr. J. M., aby za něj udělal špinavou práci. Sice nepřesvědčil členy LDS z mého kraje, aby mě vyloučili, naopak mě potvrdili ve funkci krajského předsedy Liberálně demokratické strany, ale já pak odešel brzy sám, jak moje znechucení z LDS rostlo. Vstoupil jsem do ODS - a pokračování už znáte.

Jsem tedy politický turista. Střídám strany jako kabáty, i když nedobrovolně. Jsem možná i rekordman. Najde se někdo, kdo mě překoná, když by byl po r. 1989 vylučován již alespoň čtyřikrát, alespoň ze třech partají?

Tipy na toho, kdo by mě trumfnul, mi prosím posílejte na Pillmann(zavináč)post.cz
Bylo by zajímavé si vyměnit zkušenosti recidivistů.

text byl převzat z autorova blogu na idnes.cz