Jdi na obsah Jdi na menu
 

Malá Fatra 2018

28. 6. 2018

fatra-2018-47.jpgV pátek 22.6.2018 jsme se vydali s našima drahýma polovičkama na dlouho očekávanou cestu na Slovensko. Cílem byla vesnice Terchová, odkud jsme se měli v sobotu a neděli vydat na horské túry. Předpovědi počasí nás však celý týden strašily vytrvalým deštěm, což se do puntíku bohužel vyplnilo. Ale popořádku...

V pátek jsme dorazili na místo kolem šesté hodiny a po přivítání se s hodnou a překvapenou paní domácí (zřejmě ji vykolejila naše zásoba chmelového moku), jsme se ubytovali a Jarda s Milanem F. se chytli grilování masa. Maso luxusní, pivo studené, super kolektiv… seznamovací večírek se prostě povedl.

V sobotu ráno, jsme se vydali směr Jánošíkové diery, což byl první cíl naší cesty. Krásná příroda ve skalách, propojená různými lavičkami, schody, žebříky a místy řetězy dává tomuto místu opravdu kouzelný nádech. Asi po hodině cesty začalo opravdu hodně pršet (a to bohužel až do večera). Po příchodu na sedlo Medzirozsudce jsme se rozdělili, Jedna skupina šla na Malý Rozsutec (1344) a následně na Velký Rozsutec (1610) a druhá část obcházela Velký Rozsutec do sedla Medziholie a do obce Štefánová. Tam se někteří najedli, občerstvili a poté jsme se autobusem vydali zpět do Terchové. Večer už pak probíhal v zaběhlých kolejích: maso, pivo. Nadstavbou byla asi tří hodiny trvající chvilka vtipů, při které jsme snesli i studené slovenské počasí. Večer jsme pak zakončili zpěvem :-).

Nedělní ráno začalo průtrží mračen, která uťala veškeré plány na túry. Cestou zpět jsme se zastavili ještě ve Staré Bystrici, kde jsme se podívali na jediný orloj na Slovensku. Pak už jsme opravdu vyrazili domů.

Závěrem bych chtěl všem poděkovat za účast, Milanovi, Martinovi za organizaci a prostě všem, kteří nějak přidali ruku k dílu. Myslím, že se akce opravdu povedla. A nebylo by možná od věci, příští rok vyrazit opět na Slovensko.

Za SSK Marian Martynek

Zpět na hlavní stránku

 

Náhledy fotografií ze složky Malá Fatra 2018