Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dětský den 2013

1. 6. 2013

Dne 1.6.2013 pořádalo občanské sdružení SSK Dolní Lomná „Dětský sportovní den“. tento rok nám počasí nepřálo a i když jsme avizovali, že za nepříznivého počasí se dětský sportovní den konat nebude, jsme se ráno před pořádáním rozhodli, že ho uskutečníme v tělocvičně České základní školy. Nakonec přišlo 27 dětí a to díky využití mobilů, kdy jsme obvolali pár rodičů dětí a ti již mezi sebou se o pořádání informovali.

Pro děti bylo připraveno celkem šest disciplín: střelba míčem na branku, házení míčem na koš, střelba ze vzduchovky,hod do „mamlase“, šipky a střelba florbalovým míčkem. Děti byly podle věku rozděleny do třech kategorii a to následovně:

Kategorie I Děti 1 až 7 let
Kategorie II Děti 8 až 11 let
Kategorie III Děti 12 až 15 let


Tak jak minulý rok každé dítě obdrželo při vstupu kartičku, na které byly uvedeny připravené disciplíny, které děti mohly plnit v pořadí, v jakém se rozhodly a za které získávaly body. Dále každé dítě dostalo džus, lízátko, tatranku. Taktéž bylo zajištěno občerstvení, kde největší úspěch u dětí sklidil neomezený odběr kofoly z „bečky“. Plnění disciplín dětí prožívaly úměrně se ziskem bodů. Po sečtení bodů a vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích a předání cen jsme přistoupili, z pohledu dětí, ke zlatému hřebu dne a tím bylo „kolo štěstí“.Opět, jako každý rok si děti bezplatně, na základě vybraného čísla a jeho vytočení samy vybíraly z připravených cen. Děti co se týká křiku a boje o kartičky se doslova vyřádily. Bohužel jak to bývá bylo u těch méně šťastných i pár slziček a okomentování, že to bylo „kolo neštěstí“, ale i přes toto malé zklamání si myslím, že si to děti užily.

Dovolte mi, abych jménem členů SSK Dolní Lomná poděkoval v první řadě dětem, které se dětského sportovního dne zúčastnily, dále všem sponzorům, díky kterým jsme mohli děti pohostit, rozdat ceny vítězům a rozdávat ceny v kole štěstí a taktéž chci poděkovat paní ředitelce naší školy za pochopení.
Akci sponzorovali:

Obecní úřad Dolní Lomná, pán Robert Szotkowski, paní Agáta Sikorová, pán Lukáš Kresač, Restaurace Mánes, Hospůdka Doma, Všem ještě jednou děkuji.
 
Pořadí v jednotlivých kategoriích:

I.kategorie - 1 až 7 let
1.místo Martynková Anička
2.místo Mikulová Elenka
3.místo Friedl Kryštof
II.kategorie - holky 8 až 11 let
1.místo Byrtusová Štěpánka
2.místo Sikorová Markétka
3.místo Gruszková Lenka
II.kategorie - kluci 8 až 11 let
1.místo Szkandera Vojta
2.místo Stefek Petr
3.místo Hota Michal
III.kategorie - 12 až 15 let 
1.místo Bojko Tomáš
2.místo Sikora Radek
3.místo Hota Pavel a Martynek Filip

Závěrem chci jen podotknou, že jsme si tento rok díky nepříznivého počasí vyzkoušeli uspořádat Dětský sportovní den v tělocvičně a na základě ohlasů dětí budeme příští Dětské sportovní dny pořádat za každého počasí.Za rok se na Vás všechny opět těšíme.

Za SSK Dolní Lomná o.s.
Martin Lasota

Nahoru

 

Náhledy fotografií ze složky Dětský den 2013