Jdi na obsah Jdi na menu
 


Call of Duty: Black Ops 3

Call of Duty: Black Ops III je videoherní vojenská vědeckofantastická střílečka z pohledu první osoby, kterou vytvořilo herní studio Treyarch a vydala společnost Activision. Verze pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360 vyvinulo herní studio Beenox ve spolupráci s Mercenary Technology. Tyto verze kvůli limitaci výkonu starších konzolí postrádají režim jednoho hráče a obsahují pouze multiplayer s výrazně horší grafickou stránkou, než která je u verzí pro WindowsPlayStation 4 a Xbox One. Jedná se v pořadí o 12. díl ze série Call of Duty a tento díl navazuje na díl z roku 2012, Black Ops II. Všechny verze hry vyšly shodně a to 6. listopadu 2015.

Děj-Single Player

Call of Duty: Black Ops III se odehrává v antiutopické budoucnosti zasazené do roku 2065, 40 let po událostech v díle Black Ops II. Mnoho zemí po celém světě vyvinulo hi-tech protivzdušnou obranu a to způsobilo, že se letecké útoky přestaly při válce praktikovat. Většina z bojů mezi státy se přeměnila do naplánovaných skrytých vojenských úderech za nepřátelskými liniemi. Věda a technologie fatálně změnily životní prostředí lidstva a čím dál více lidí protestuje proti dalšímu technologickému vývoji označovanými vědci jako "pokrok". Vojenské technologie se dostaly do fáze, kdy robotika hraje hlavní roli v bojích a supervojáci byli zkonstruováni pro boj na bojišti. Z lidí se začali stávat více stroje, než postava z masa a kostí. Díky tomu se vytvořil strach a spekulace o možném převratu robotů. Ve hře se opět octneme u týmu vojáků z elitní vojenské skupiny Black ops.

Rozvinutí celého příběhu (pozor: vyzrazuje zápletku)

V roce 2065, Hráč a jeho partner, Jacob Hendricks, se infiltrují do Etiopie, aby zachránily rukojmí z násilnické organizace NCR. Asistuje jim velitel John Taylor a jeho tým kyberneticky vylepšených vojáků. Když je záchrana úspěšná, Hráče napadne bojový robot. Aby Hráč přežil, jsou mu implementovány pokročilé kybernetické vylepšení a také Direct Neural Interface (DNI), který mu umožňuje komunikovat i s ostatními roboty. Jeho partner Hendricks později tyto kybernetické úpravy také podstoupí.

O pět let později, Hráč s Hendricksem jsou pod vedením agenta CIA, Rachela Kanea, posláni do Singapuru, aby zde pátrali po utajovaném týmu CIA. Při objasňování ztráty kontaktu s týmem zjistí, že tým byl napaden skupinou 54 Immortals, která je největší zločineckou organizací v Singapuru. Rozhodnou se začít pátrat na poslední známé lokaci týmu - v ruinách bývalého komplexu společnosti Coalescence Corporation, který byl zničen explozí za zvláštních okolností, kdy umřelo přes 300 tisíc lidí. Hráč s Hendricksem najdou pod ruinami komplexu skryté laboratoře CIA a také jednoho z týmu - Diaze. Hráč Diaze zabije, aby předešel jeho únikům tajných informací mezi veřejnost. Hendricks se připojí do Diazovi DNI a poté odhalí, že se Taylor pokouší najít přeživší po explozi. Také zjistí, že Taylor veřejně publikoval místa všech tajných krytů CIA ve světě, a proto rychle Hráč s Hendricksem musí dostat Kanea ze Singapuru, protože hrozí úder od skupiny 54 Immortals. Velitel této skupiny, God Xiulan, chce pomstít svého padlého bratra, který zahynul v dřívějším střetu, ale místo toho je zabit. Hendricks začne mít podezření, že Kane před nimi něco tají.

Tým zamíří do Egypta za Dr. Yousefem Salim, jednoho ze dvou přeživších exploze. Dr. Salim odhalí, že pracoval na tajném projektu zahrnující ilegální expermienty s DNI na lidech a jeho práce byla zklidnit emociálně nestálé testované subjekty. Po výslechu ho tým zabije. S pomocí egyptské armády, Hráč, Hendricks a Kane, zabijí zbývající členy týmu - Halla a Marettiho. Hráč se pak spojí s Hallovo DNI a odhalí, že Taylor a jeho tým byly infikováni umělou inteligencí jménem Corvus, která byla neúmyslně vytvořena během tajných testů CIA, která způsobila singapurskou explozi. Taylor a jeho tým z infekce ztratil rozum. Hráč a Hendricks se rozhodnou, že se úmyslně infikují Corvusem. Hráč s Hendricksem se vydají do Káhiry, aby čelili zblázněnému Taylorovi. Po tom, co Hendricks Taylora zabije, podlehne Corvusu a vydává se do společnosti Coalescence Corporation v Zurichu, kde má v plánu infikovat počítače Corvusem, což by mělo za následek infekci každého počítače na Zemi.

Hráč a Kane následně zamíří za Hendricksem do Zurichu, ale dorazí ve chvíli, kdy již Hendricks infiltruje Corvus do počítačů ve městě a také do robotických obranných systémů. Hráč a Kane se dostanou do sídla firmy Coalescence, ale Kane je zabit, když ho AI Corvus zavře v místnosti plné smrtícího nervového plynu Nova 6. Hráč pokračuje v hledání Hendricka a následně ho najde spolu s přeživším Sebastianem Kruegerem, kterého pak Hendricks zabije. Když Hráč Hendricka zabije, tak aby zamezil šíření Corvusu, spáchá sebevraždu. Hráč se poté ocitá ve vytvořeném simulovaném světě v rámci jeho DNI systému. Zde se hráč potkává s Taylorem, který souhlasí v boji proti Corvusu. Taylor vysvětlí, že jediná cesta, jak porazit Corvus, je udělat reset v jeho DNI. Po tom, co Hráč bojuje s iluzivními jednotkami Corvusu, získává opět kontrolu nad svým tělem a zbavuje se DNI. Když Hráč vyjde z budovy, přicházející bezpečnostní složky se ho zeptají na jméno a on odpoví: „Mé jméno je Taylor.“

Informace o každé misi, které jsou napsány ve formě Taylorova deníku, odhalují, že Hráč zemřel krátce po operaci, což značí, že každá událost, kterou prožíval, byl jeho sen během umírání založen na jeho skutečných zážitcích.

Vývoj

Call of Duty: Black Ops III je celkem 12. díl videoherní série Call of Duty a zároveň třetím poddílem v sérii Black Ops. Hra byla vyvíjena po dobu tří let a využívá silně upravený IW Engine, který byl využit také u Black Ops II. 9. června 2015 vyšlo napovrch, že verze pro Xbox 360 a PlayStation 3 vyvíjí studio Beenox spolu s Mercenary Technology a také, že bude obsahovat pouze multiplayer a také grafická stránka hry bude horší a snímková frekvence bude zamčena na 30FPS.

15. června 2015, Activision oznámil, že končí exkluzivita s Microsoftem, kdy se uživatelé konzolí Xbox mohli v minulosti dočkat jako první stáhnutelného obsahuKontraktpodepsala Sony, což zaručuje majitelům konzole PlayStation 4 přednostní přístup k budoucímu stáhnutelnému obsahu. Multiplayerová betaverze byla přístupná na PlayStation 4 18. srpna 2015 a pro Xbox One a Windows až 26. srpna 2015. Hraní betaverze bylo umožněno na šest dnů od data spuštění.

call_of_duty_black_ops_2_2013-wallpaper-1920x1080.jpg