Jdi na obsah Jdi na menu
 


Assassin's Creed 4: Black Flag

 Hra začíná rokem 1715 a odehrává se v karibském moři. Hlavní postavou je Edward Kenway. Edward je pirát, zabije asasína, vezme si pak jeho úbor a tajemnou ampulku s krví, přečte si dopis, který měl asasín u sebe a dozví se tak, že asasín byl zrádce a ampulku chtěl předat templářům v Havaně. Edward se rozhodne dokončit jeho misi za něj, očekává totiž za splnění úkolu odměnu. Edward je také ženatý s Karolínou Scottovou, kterou jeho pirátský život vůbec netěší, Edward ale nevydrží na jednom místě a je pirátem hlavně proto, aby zabezpečil svou budoucí rodinu.

V současnosti je do Animu napojen Vzorek 17, který pracuje pro Abstergo Entertainment, společnost, která ze vzpomínek předků vytváří zábavné hry. Abstergo Entertainment je jakousi satirickou obdobou Ubisoftu, v současnosti se krátce objeví i Shaun a Rebeca.

Edward v Havaně předá ampulku templářům, v přestrojení za již mrtvého asasína, později ale vysvobodí templářského zajatce Adéwaleho a uzme templářskou loď, kterou později pojmenuje "Kavka", tak se stane pirátským kapitánem a Adéwale jeho prvním důstojníkem.

Edward je hlavně pirát, přepadává lodě a pevnosti, čímž rozšiřuje svůj vliv a majetek, s templáři bojuje jen okrajově. Karolína později svého manžela opustí, Edward žije ryzím pirátským životem v pirátském městečku Nassau a pomáhá třeba Černovousovi najít léky, pro jeho nemocnou posádku, a také pije hodně rumu... Asasínům sice pomáhá, do asasínského myšlení ho zasvěcuje Mary Readová (nejprve vystupuje jako muž), ale nepřidá se k nim.

Nassau je, ale později zkolonizováno, což piráty docela naštve. Edward se kromě pirátství žene i za svým snem, navštívit tajemnou Observatoř, protože věří, že díky ní by se mohl stát vládcem karibských moří, do Observatoře ho nakonec dovede Bartoloměj Roberts, společně najdou tajemnou lebku, která umí z kapky krve (tedy i z ampulky krve, kterou Edward na začátku získal od mrtvého asasína, odevzdal ji templářům a později si ji zpět ukradl) vyobrazit úlomky vzpomínek, či dokonce sledovat dění přímo očima žijícího člověka, pokud je k dispozici kapka jeho krve. Tento mocný artefakt by z Bartoloměje a Edwarda učinil nejmocnější piráty Karibiku. Roberts ale Edwarda zradí a lebku si odnese sám. Edward z Observatoře sice uprchne, ale je zatčen a skoro rok je uvězněn. Ve vězení se setká s Marry Readovou a Anne Bonnyovou, obě mají být popraveny, poprava je ale odložena, protože jsou těhotné. Edward jim spolu s asasíny pomůže uprchnout, Marry ale bohužel při útěku zemře.

Ke konci se Edward přidá k asasínům, zavraždí zrádce - Woodse Rogerse (napomohl kolonizaci Nassau) a Bartoloměje Robertse, a tak získá zpět tajemnou lebku. Nakonec zavraždí i templáře, po kterém jde od počátku příběhu, Laurena Torrese.

Příběh končí, když se Edward setká se svou dcerou Jenny Scottovou, jejíž matka Karolína zemřela.

V dovětku Edward vzal do londýnského divadla svou dceru Jenny a mladšího synka Haythama.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář