Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přednáška pana Ing. Františka Kamlera na téma Racionalizace v chovu včel proběhne ve čtvrtek dne 11.4.2019 v 17 hodin

8. 3. 2019

Vážení přátelé,

ráda bych Vás pozvala na včelařskou přednášku,  kterou pořádá naše ZO Koleč. Zároveň bych Vás chtěla požádat o předání pozvánky všem, koho by přednáška mohla zajímat. Přednáška pana Ing. Františka Kamlera na téma Racionalizace v chovu včel proběhne ve čtvrtek dne 11.4.2019 v 17 hodin. Místo konání je v Otvovicích v restauraci Formanka. Přednáška bude včetně promítání a diskuse.

Racionalizace v chovu včel
Cílem racionalizace je zvolit postup činnosti, který přinese největší efekt, tj. ve včelařství nejmenší náklady na jednotku produkce při maximalizaci zisku. Každé racionalizační opatření by mělo být pokusnicky ověřeno!

Postup intenzifikace – zvyšuje se průměrná užitkovost ze včelstva, ale rychleji než náklady
Postup extenzivní – snižují se náklady na včelstvo především pracovní i za cenu nižšího průměrného výnosu. Těžko se hledá hranice – pravidlo –  maximální počet včelstev je takový, který včelař dokáže ošetřit v hospodářství v období špičky – řepka, akát bez škod v důsledku nezvládnutého rojení.

Výsledek obrázku pro racionalizace ve vcelarstvi

Vzhledem k naplnění kapacity přednášky  bych Vás ráda požádala o sdělení zda se přednášky zúčastníte či nikoliv . Stačí mi e-mailem nebo smskou na mobil  734 222 091.

Těším se na setkání s Vámi a na hojnou účast.

Ilona Scordia

734 222 091

 

https://vcelarikolec.estranky.cz/