Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze dne 24. 4. 2017

Zápis ze schůze Bytového družstva Lamačova 905

zápis bude doručen všem členům, kteří o zápis požádali, ostatní členové mohou zažádat u p. Adamové

 

Datum a místo konání: 24. 4. 2017 od 20,00 hodin - Lamačova 905 (sušárna)

(3) Každý člen družstva má jeden hlas; týká se to i společných členů. Člen se může při hlasováni nechat zastoupit jiným členem nebo jinou osobou na základě písemného zmocnění

(4) K platnosti usnesení členské schůze je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných členů. K rozhodnutím o založení družstva, změny stanov, zániku, sloučeni či rozděleni družstva, zvýšení či snížení zapisovaného základního kapitálu, schválení výroční správy dle. čI. 26, o způsobu tvorby a použití dlouhodobé zálohy na opravy a investice a o povinnosti ke krytí ztrát družstva členy je třeba 2/3 většiny hlasů všech členů. Členská schůze rozhoduje zpravidla veřejným hlasováním. Může se však usnést, že o některých otázkách bude rozhodovat tajným hlasováním.

(5) Do působnosti členské schůze patří zejména: přijímat a měnit stanovy, volit a odvolávat členy představenstva a kontrolní komise, schvalovat řádnou účetní uzávěrku, výroční zprávu o hospodaření družstva a rozdělení a užití zisku, rozhodovat o úhradě ztrát družstva členy ve smyslu čI. 6 odst. 6, schvaluje úkony představenstva a obchodní smlouvy, na základě kterých vznikne družstvu povinnost uhradit závazky přesahující 50 000,- Kč a to v případech, kdy se jedná o obchodní vztahy, které nebyly uvažovány v rozpočtu družstva. rozhodovat o zvýšení či snížení zapisovaného základního kapitálu, rozhodovat o výši odměny členů volených orgánů družstva a členů, kteří jsou ochotni za úplatu zajišťovat některé agendy nebo práce pro družstvo nezbytné, schvalovat usneseni družstva, domovní řád, jednací a další dokumenty, rozhodovat o dalších otázkách koncepce rozvoje družstva. rozhoduje o splynutí, sloučení, přeměně, rozdělení a o jiném zrušení družstva nebo o změně právní formy, rozhodovat o dalších otázkách, pokud tak stanoví zákon, stanovy a nebo pokud si rozhodování o některé věci vyhradila.

(7) O průběhu jednání členské schůze se pořizuje zápis, který musí obsahovat datum a místo konání, přijatá usnesení a výsledky hlasování, nepřijaté námitky členů, kteří požádali o jejich zaprotokolování, přílohu zápisu tvoří seznam účastníků schůze, pozvánka na ní a podklady, které byly předloženy k projednávaným bodům. Každý člen má právo vyžádat si zápis a jeho přílohu k nahlédnutí V zápise se uvedou i stanoviska menšiny členů nebo jednotlivých členů, jestliže tito o to požádají Zápis musí být podepsán dvěma ověřovateli zápisu.

Přítomni: 27

Viz přiložená prezenční listina

Program:

1.Prezentace

2.Vyúčtování nákladů za služby za rok 2016

3.Pronajímání družstevního – bytu pan Calta.

4.Věci odložené ve společných prostorách domu

  1. Diskuze, dotazy a připomínky 

1. Program schůze

Usnesení č. 1

Souhlasím s předneseným programem schůze

Celkem hlasovalo: 27

Pro: 27  Proti: 0        Zdržel se: 0

Usnesení bylo přijato

2. Vyúčtování nákladů za služby za rok 2016

Předsedkyně paní Landová předala přítomným vyúčtování služeb za rok 2016, informovala o splatnosti nedoplatků a formě úhrady.

2. Pronajímání bytu č. 3 – pan Calta

Předsedkyně paní Landová informovala o havárii vody v bytě pana Calty, při které byl zničen strop ve společných prostorách domu – ve sklepě. K prvnímu protečení vody do sklepa došlo už v srpnu 2016. Od té doby, přes neustálé urgence představenstva družstva, nebyla závada odstraněna a v březnu došlo znovu k masivnímu protečení vody do sklepa. Předsedkyně paní Landová kontaktovala nájemce bytu pana Caltu, sama zajistila opravu u firmy Inmes s tím, že náklady na opravu uhradí pan Calta.  Následné zednické práce ve sklepě má zajistit pan Telinger v co nejkratším termínu. Pokud by k tomu nedošlo, bytové družstvo neprodlouží panu Caltovi smlouvu o pronájmu bytu panu Telingerovi.

 

Paní Landová seznámila přítomné s podmínkami pronájmu družstevního bytu podle § 2274 občanského zákoníku. Pokud nájemce v bytě, který chce pronajímat, stále bydlí, nemusí mít ke smlouvě o podnájmu souhlas bytového družstva. Rozhodne-li se nájemce přenechat svůj družstevní byt k užívání další osobě, tedy ho dále pronajímat, musí sepsat smlouvu o podnájmu. K uzavření smlouvy o podnájmu je nutné mít souhlas majitele nemovitosti, kterým je bytové družstvo.

Všichni přítomní vzali tuto skutečnost na vědomí.

4. Věci odložené ve společných prostorách domu

Předsedkyně družstva opětovně upozornila na věci odložené ve společných prostorách sklepů a na nutnost odstranit tyto věci s ohledem na požární předpisy.

3.   Diskuze, dotazy a připomínky 

Pan Čermák podal návrh na hlasování o tom, aby družstvo usilovalo o koupi pozemku

kolem domu. Paní Adamová přečetla pasáže ze smlouvy o pronájmu pozemku, kterou uzavřelo družstvo s Magistrátem hl. m. Prahy, z které vyplývá, že koupě pozemku v současné době není možná. Navíc ani družstvo nemá dostatek finančních prostředků, aby o tuto koupi mohlo usilovat.

Současně paní Adamová citovala pasáže ze smlouvy o tom, k čemu přilehlý pozemek slouží a jaká je možnost jeho využiti. Je vedený jako veřejná zeleň a z toho důvodu není možné, aby na něm parkovala žádná motorová vozidla, přívěsné vozíky a podobně.  

 

Přílohy: prezenční listina

               Pozvánka

               Plná moc: pana Vlka, MUDr Brožové, paní Balárová-Hryščanka

      

Zapsala: Magdalena Adamová                               

                                                                                  

Marie Landová                                                                                   předsedkyně BD

 

Magdalena Adamová                                                                              místopředsedkyně BD

V Praze dne 24. 4. 2017