Jdi na obsah Jdi na menu
 


Schůze bytového družstva dne 11. 4. 2016

26. 4. 2016

Zápis ze schůze Bytového družstva Lamačova 905

zápis bude doručen všem členům, kteří o zápis požádali, ostatní členové mohou zažádat u p. Adamové

 

Datum a místo konání: 11. 4. 2016 od 20,00 hodin - Lamačova 905 (sušárna)

(3) Každý člen družstva má jeden hlas; týká se to i společných členů. Člen se může při hlasováni nechat zastoupit jiným členem nebo jinou osobou na základě písemného zmocnění

(4) K platnosti usnesení členské schůze je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných členů. K rozhodnutím o založení družstva, změny stanov, zániku, sloučeni či rozděleni družstva, zvýšení či snížení zapisovaného základního kapitálu, schválení výroční správy dle. čI. 26, o způsobu tvorby a použití dlouhodobé zálohy na opravy a investice a o povinnosti ke krytí ztrát družstva členy je třeba 2/3 většiny hlasů všech členů. Členská schůze rozhoduje zpravidla veřejným hlasováním. Může se však usnést, že o některých otázkách bude rozhodovat tajným hlasováním.

(5) Do působnosti členské schůze patří zejména: přijímat a měnit stanovy, volit a odvolávat členy představenstva a kontrolní komise, schvalovat řádnou účetní uzávěrku, výroční zprávu o hospodaření družstva a rozdělení a užití zisku, rozhodovat o úhradě ztrát družstva členy ve smyslu čI. 6 odst. 6, schvaluje úkony představenstva a obchodní smlouvy, na základě kterých vznikne družstvu povinnost uhradit závazky přesahující 50 000,- Kč a to v případech, kdy se jedná o obchodní vztahy, které nebyly uvažovány v rozpočtu družstva. rozhodovat o zvýšení či snížení zapisovaného základního kapitálu, rozhodovat o výši odměny členů volených orgánů družstva a členů, kteří jsou ochotni za úplatu zajišťovat některé agendy nebo práce pro družstvo nezbytné, schvalovat usneseni družstva, domovní řád, jednací a další dokumenty, rozhodovat o dalších otázkách koncepce rozvoje družstva. rozhoduje o splynutí, sloučení, přeměně, rozdělení a o jiném zrušení družstva nebo o změně právní formy, rozhodovat o dalších otázkách, pokud tak stanoví zákon, stanovy a nebo pokud si rozhodování o některé věci vyhradila.

(7) O průběhu jednání členské schůze se pořizuje zápis, který musí obsahovat datum a místo konání, přijatá usnesení a výsledky hlasování, nepřijaté námitky členů, kteří požádali o jejich zaprotokolování, přílohu zápisu tvoří seznam účastníků schůze, pozvánka na ní a podklady, které byly předloženy k projednávaným bodům. Každý člen má právo vyžádat si zápis a jeho přílohu k nahlédnutí V zápise se uvedou i stanoviska menšiny členů nebo jednotlivých členů, jestliže tito o to požádají Zápis musí být podepsán dvěma ověřovateli zápisu.

 

Přítomni: 19

Viz přiložená prezenční listina

Program:

1.Prezentace

2.Vyúčtování služeb za rok 2015

3.Informace o výtahu

4.Stavební spoření Modrá pyramida – informace o úvěru

  1. Diskuze, dotazy a připomínky 

 

1. Program schůze

Usnesení č. 1

Souhlasím s předneseným programem schůze

Celkem hlasovalo: 19

Pro: 19 Proti: 0         Zdržel se: 0

Usnesení bylo přijato

 

2. Vyúčtování služeb za rok 2015

 

Předsedkyně paní Landová předala přítomným vyúčtování služeb za rok 2015, informovala o splatnosti nedoplatků a formě úhrady.

 

3.  Informace o novém výtahu

 

  • Přítomní byli informováni o výměně ovládacího panelu výtahu.  Výtah nyní odpovídá všem platným předpisům a jeho ovládání je snadné i pro nevidomé. Firma Schindler po mnoha urgencích odkoupila nevyhovující panel a peníze byly připsány na účet družstva.
  • Nově je ve výtahu instalovaná tzv. rezervace. To znamená, že v případě potřeby lze zablokovat dveře kabiny. Lze tak pohodlně např. odstěhovat nábytek a jiné náklady. Po dobu používání rezervace, nemůže žádná další osoba výtah přivolat.  Paní Landová předvedla názorně, jak zařízení funguje. Potřebný klíč k tomuto zařízení je k dispozici u paní Landové a paní Adamové.

 

 

4. Stavební spoření Modrá pyramida

 

Představenstvo družstva požádalo Stavební spořitelnu Modrou pyramidu o snížení úrokové sazby na překlenovací i přidělený úvěr. Místopředsedkyně paní Adamová informovala o výsledku jednání. Úroky z překlenovacího úvěru nám byly sníženy z 4,79% na 1,49%. Tato úroková sazba je fixována na dobu 6ti let. Místo 17 653,33 Kč budeme tak měsíčně platit pouze 5 463,33 Kč. Místo částky 8 800,-- Kč budeme spořit 20 900,00 Kč měsíčně. Rychleji na stavebním spoření našetříme částku potřebnou k přidělení řádného úvěru. Představenstvo již na minulé schůzi navrhnulo, aby sena stavební spoření posílaly i mimořádné splátky. Pokud by nenastaly mimořádné finanční výdaje, mohlo by družstvo cca ve 2. pololetí 2018 mít na stavebním spoření potřebnou částku k přidělení řádného úvěru. Navíc peníze uložené na stavebním spoření jsou oproti běžnému účtu úročeny 2%.

 

Usnesení č. 2

Souhlasím, aby v roce 2016  byla převedena částka 400 – 500 tis. Kč (podle finanční situace) na účet stavebního spoření.

Celkem hlasovalo: 19

Pro: 19 Proti: 0       Zdržel se: 0

Usnesení bylo přijato

 

Co se týká úroků z přiděleného úvěru, byly nám úroky sníženy z 5% na1,99%. Úroková sazba je po celou dobu (cca 8 let) stanovena pevně. Místo částky 33 000,-- Kč měsíčně budeme splácet 26 388,-- Kč.

 

 

3.   Diskuze, dotazy a připomínky 

 

Nebyly vzneseny žádné dotazy a připomínky

 

Přílohy: prezenční listina

               Pozvánka

               Plná moc pana Vlka, MUDr Brožové

              

 

Zapsala: Magdalena Adamová                               

V Praze dne 11. 4. 2016      

 

                                                                                  

Marie Landová předsedkyně BD

Magdalena Adamová                                                                         místopředsedkyně BD