Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prezident IAODG

 

STANO GAZDÍK

5.png

VOJENSKÁ KARIÉRA


   
Zakladatelem IAODG sro je Stanislav Gazdík , který se narodil 21. června 1970 na severní Moravě v městečku Karviná . Od mládí ho přitahoval sport, vojenská uniforma a armádní život. Základní vojenskou službu strávil v letech 1989-1991 u průzkumného vojska kde se dostal na Poddůstojnickou školu v Prešově. V roce 1991 odchází do náborového centra Francouzské Cizinecké Legie ve Štrasburku .

   
Díky své píli a výborným výsledkům v roli odstřelovače se dostal jako první člověk z východní Evropy do nejelitnější jednotky GCP ( Groupement des Commandos Parachutistes ) v 2 REP ( Régimen étrangère de Parachutistes ) , kde vydržel devět let . Tato jednotka má pouze 25 vojáků z celkových 7200 , kterými legie disponuje , a patří k nejprestižnějším speciálním jednotkám světa . Stano Gazdík zde působí jako šéf instruktor pro boj z blízka , současně měl na starosti výcvik a technickou přizpůsobivost v terénu. Zúčastnil se více než deseti bojových misích ( ex. Jugoslávie , Afrika ) . V roce 2006 odchází po 15 letech z Cizinecké legie do civilu a zahajuje novou etapu života.

 

stano2.jpg

 

CIVILNÍ ŽIVOT A IAODG

Po odchodu z Cizinecké legie zakládá v ČR firmu Operational Defence Group sro, jejímž prostřednictvím se snaží předávat své znalosti a zkušenosti nejen profesionálním složkám armády a policie, ale i bezpečnostním organizacím, zdravotnímu a civilnímu sektoru. Vycvičil jednotky SWAT v USA, České speciální jednotky, Polské speciální jednotky a Polskou prezidentskou ochranku, Proti - korupční jednotku v Hong Kongu a mnoho dalších po celém světě.V roce 2010 se rozhodne Stano Gazdík osamostatnit a rozvíjet svou myšlenku v oblasti bojového systému. Zakládá mezinárodní asociaci IAODG (International Association Operational Defence Group) a bojový systém PRO DEFENCE, který je souhrn jeho načerpaných zkušeností v reálném světě.

 

 

 KARIÉRA VE FRANCOUZSKÉ CIZINECKÉ LEGII

 stano1.jpg
1989 - 1991: Služba u průzkumného vojska ČSR (ČR)

Kariéra v Cizinecké legii (CL)

1991: Zařazení u 2 REP výsadkáři CL

1992 - 1994: Velitel družstva Sniper 4 čety - 2 REP

1994 - 2003: Zařazení do speciální jednotky 2REP - CRAP (GCP)

1996 - 1998: Velitel oddělení TME ve speciální jednotce 2REP - CRAP (GCP) 
 
2001 - 2003: Zástupce velitele čety ve speciální jednotce 2REP - CRAP (GCP)

2003 - 2006: Speciální služby zpravodajství Cizinecké legie DSPL


 stano5.jpg2.jpg