Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z členské schůze 21.5.2014

26. 5. 2014

 

 

 
ZÁPIS z členské schůze Bytového družstva Nedašovská 353-354

 

ze dne 21. 5. 2014
Program 
1.         Zpráva o hospodaření za rok 2013
2.         Změna občanského zákoníku a jeho vliv na bytová družstva
3.         Volba představenstva
4.         Plán prací na rok 214-15
5.         Dotazy, různé
     
Na začátku schůze byla provedena prezence přítomných. Schůze se fyzicky zúčastnilo 15 členů družstva, 1 byl zastoupen plnou mocí, 4 členi byli omluveni, 4 nepřítomni.
Schůze byla usnášeníschopná.
 
Ad. 1 Zpráva o hospodaření za rok 2013
Členům BD byla prezentována zprávu o hospodaření za rok 2013, včetně detailních informací ohledně stavu finančních prostředků BD Nedašovská 353-354, stavu Fondu oprav a jeho výhled do roku 2014. Bylo konstatováno, že BD nemá žádné neplatiče, daňové přiznání bylo řádně odevzdáno, podobně jako podklady týkající se úvěru na zateplení domu.
V rámci diskuse tohoto bodu byly zodpovězeny všechny dotazy a připomínky členů BD. 
Byl vznesen také dotaz na cenu za kJ teplé vody, jehož odpověď byla prověřena představenstvem na Správě majetku: rozúčtování teplé vody se provádí podle vyhlášky 372/2001 Sb. na základě nákladů spotřeb energií a nákladů vynaložených na ohřev TV. Pevná cena není stanovena, mění se dle výše nákladů potřebných k ohřevu TV.
Představenstvo dále upozornilo členy BD, že za poslední dva roky došlo k zásadnímu růstu cen za vodu i plyn (více než o 10%), proto doporučilo zvýšení záloh na tyto služby.
 
 
Ad 2. Změna občanského zákoníku a jeho vliv na bytová družstva
Představenstvo informovalo členy družstva o změnách v občanském zákoníku a dopadu pro BD. Po konzultaci a doporučení právníka bylo usneseno, že se v tuto chvíli nebudou měnit stanovy BD. Ty jsou nyní v souladu s novým občanským zákoníkem a změny by byly pouze v názvosloví. Tyto konkrétní úpravy názvosloví byly členům BD prezentovány v rámci jednotlivých článků stanov.
Právník doporučil změnu stanov ve chvíli, kdy se plánuje transformace BD do podoby SVJ, tedy po splacení úvěru na zateplení domu. Toto doporučení bylo jednohlasně přijato všemi přítomnými členy BD.
 
Byly zprovozněny nové webové stránky www.bd-nedasovska. estranky.cz, kde budou uveřejňovány aktuální informace, stejně jako na nástěnkách v domě.
 
Ad 3. Volba členů představenstva
Předsedkyni  Ivě Menclové a místopředsedkyni Kateřině Bernardové končí v roce 2014 volební období. Byly jednohlasně opět zvoleny do dalšího období.
Volební období členky představenstva paní Vladimíry Fliegerové a členů kontrolní komise nadále trvá a to do roku 2016.
 
Ad 4. Plán prací na rok 2014-15
V současné době neplánuje představenstvo zásadní investice do oprav domu. Veškeré práce by měly odpovídat aktuálním potřebám a stavu domu, bylo diskutováno:
-          Vyklizení kočárkárny a nákup stojanů na kola. Členi BD budou vyzváni, aby označily svoje kola/kočárky v kočárkárně. Všechny neoznačené věci budou odvezeny. V současné době je v kočárkárně spousta starých a nepoužívaných věcí, které sem nepatří. K jejich vyklizení budou členi BD včas vyzváni.
-          Oprava podlah ve vchodech – představenstvo připraví cenovou nabídku na opravu podlah
-          Oprava vnějších prostor u vchodů – představenstvo zajistí opravu marmolitu
 
Ad 5. Dotazy a různé
-        V některých bytech neteče dostatečně teplá voda – v řešení s panem Pečenkou ( v týdnu od 26.5.2014)
-        Údržbář – bylo diskutováno, že by pro BD bylo vhodné mít stálého údržbáře pro drobné opravy v domě, aby nebylo potřeba vždy oslovovat cizí firmy – časově i finančně nákladnější. Byli osloveni i členové BD, ale nikdo neměl o tuto práci zájem. Představenstvo tedy bude oslovovat možné zájemce.
-        Zatékání ze střechy – paní Řehořová  uvedla podezření, že do jejich koupelny zatéká a to ze střechy. Představenstvo zajistí kontrolu střechy a případnou opravu ( v týdnu do 26.5.2014)
 
Veškeré dokumenty a podklady projednávané na členské schůzi jsou k nahlédnutí u předsedkyně BD.