Jdi na obsah Jdi na menu
 


V ROCE 2015 PROHLOUBÍME RUBRIKY . DO LUMÍRA PSAL I VIKTOR DYK

7. 1. 2015

ALMANACH - LUMÍR ČÍSLO PRVÉ ROKU 2015

ŠÉFREDAKTOR JAN VALENTA :

Vážení čtenáři, jak jsme naznačovali, vzhledem k aktivitám našich tvůrců uvádíme některé úvahy těch , jejichž profily jsem v roce 2014 zveřejnili :

 


PETR HANNIOG- HUDEBNÍ SKLADATEL A POLITIK STRANY ZDRAVÉHO ROZUMU- NEZÁVISLÍ

Ideologie kontra zdravý rozum – aneb bez práce nejsou koláče.

Několik dnů jsme krmeni médii o „strašlivé“ situaci v Duchcově, kde, „jaká to hrůza“, se v koalici, která bude rozhodovat o věcech města sdružily strany ČSSD, KSČM a DSSS (Dělnická strana sociální spravedlnosti).

Z centrálních orgánů ČSSD se vyžaduje zrušení místní organizace v Duchcově a je nabádána krajská organizace, aby tak učinila ona. Jenže v Ústeckém kraji se socialisté rozhodují zcela pragmaticky. Pokud by učinili tak jak je nabádají z Prahy, v budoucích krajských volbách se vydají neodvratně po cestě, kterou nyní kráčí ODS, to jest do ztracena. A tak Ústecká krajská organizace řekla ne. A teď babo raď.

   ČSSD se ocitá na rozcestí – buďto bude poslušně poslouchat zahraniční rady, to znamená rozhodovat podle současné vládnoucí evropské ideologie. To ovšem v blízké budoucnosti bude řešit volební propady, zvláště když je na scéně hnutí, které hlásí – my to vyřešíme – bude líp, nebo se zachová dle zdravého rozumu a nad věcí mávne rukou.

    Ústecký kraj je velice specifický. Samo Ústí n. L., ač se to nezdá dokázalo i uchránit místní avantgardní kulturu a poslat dlouho společnou rukou vládnoucí ČSSD a ODS k šípku. V Duchcově a nejen tam, musí řešit zcela jiné problémy než v Praze, Zlíně či Vyškově. Tam mají úplně jiné starosti než jaká bude letošní úroda vína ve Znojmě či Mikulově. Severní Čechy je kraj drsný. Kdyby tam bylo vše tak krásně růžově sametové, tak by tam Dělnická strana neuspěla …..


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

petr-hannig.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky PROFILY SLAVNÝCH OSOBNOSTÍ