Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládové Trojuhelníky

29. 4. 2014

7493-12959-1361035478.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

Korpus:

2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 4 vejce, 1/2 pr. do peč., 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku, oleje, 2 lžíce kakaa

 

Krém:

2 tvarohy (500g), 250g másla, 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena), 4 lžíce ml. cukru

 

Čokoládová poleva:

2 čokolády na vaření, 100 ml smetany, 50g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)

 

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.

Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny. Smícháme sypké ingredience.

Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi.

Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.

Mezitím si připravíme krém. V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout.

Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min. na 1 hodinu vychladit. Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář