Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 3:2 (2:1) TJ Chlumec

24. 10. 2015

 

B: Novotný, Olexa, Kukrál

 

V 10. kole jsme na domácím hřišti přivítali Chlumec. Někteří z nás (Novis) netušili, že hrajeme díky dvojzápasu opět doma, naštěstí se náš střední záložník nevydal rovnou do Chlumce. Kášu do hry nepustil zraněný kotník, což byla jediná změna v sestavě oproti minulému zápasu. Stanley tedy mohl deku na lavičku nechat v tašce a opět strašit soupeřovy beky. Kdybychom tabulku 1.B třídy přirovnali ke globusu, nachází se náš tým někde na severní polokouli, kdežto Chlumec na jižním pólu. To však neznamenalo, že by soupeř nekousal. Kousal hlavně v závěřu, z čehož budou mít radost firmy vyrábějící tabákové výrobky, protože Horys během zápasu spotřeboval tak 2 krabičky. 

 

První poločas opět patřil nám, Poky rozehrál přímý kop tak šikovně, že skončil balon v síti, branka však pro ofsajd nebyla uznána, protože naši hráči se náběhem zapojili do hry a zmátli hostujícího brankáře. Poky byl při chuti a o pár chvil z vápna orazítkoval tyč. Dnes se opět ukázalo, že Novis s kocovinou = Novis v dobré formě. Sice ho včerejší večírek bude stát 100Kč do kasy, ale za krásnou nechytatelnou střelu by mu to trenéři možná mohli odpustit - 1:0. V dobré formě dnes hrál i Pajer. Milovník THC se krásně uvolnil na lajně, naservíroval míč Márovi a ten se na rozdíl od minulého týdne nemýlil. Vedli jsme 2:0 a utkání měli zcela pod kontrolou (kromě situace, kdy hráč dorážel před Bejkem úplně sám, ale až na topoly), bohužel ve 45. minutě nás navštívila smůla. Jeden z našich hráčů si křikl a míč odhlavičkoval smolně do hlavy chlumeckého útočníka a ten přišel k brance jak slepý k houslím. První poločas tedy skončil 2:1.

 

Naštěstí jsme hned po návratu na hřiště skórovali potřetí. Poky si vzal na starosti rohový kop a Stanleyho hlava asi nešla trefit líp. Stanley za razantní hlavičku také zaslouží pochvalu. Místo poklidného závěru ale opět přišel dramatický závěr. Centr proletěl až za zadní tyč a nepokrytý hráč se do míče opřel z voleje a trefil krásně na vzdálenější tyč - to chytat prostě nejde - 3:2. Zlobilo nás hlavně duo hráčů (14,10), kteří v závěru přepli na vyšší rychlostní stupeň, díky fotbalovému bohu už jsme neinkasovali, z čehož měl největší radost pan Kukrál, který výsledek 3:2 tipoval s divokou kartou!

 

Sérii bez porážky jsme natáhli na 7 zápasů, z toho poslední 4 byly za 3 body. Bejk si zatím drží solidní průměr 1 obdržené branky na zápas a kdyby tuto statistiku udržel/vylepšil na půdě Benešova nad Ploučnicí, asi by se na něj nikdo nezlobil. Stále nás můžou mrzet zápasy s Tisou a Horním Podlužím, ale kdo čekal, že po deseti zápasech budeme mít 19 bodů? Asi nikdo. Ale tabulka je stále vyrovnaná, a tak by bylo dobré ve zbývajících zápasech ještě nějaké body přibrat, aby jsme měli poklidný zimní spánek. A vzkaz pro Soběchleby: MÁME STEJNĚ BODŮ JAKO VY!!!

 

Vyjádření pro fotbalunas.cz:

 

Michal Novotný - záložník: ,,Dnešní zápas jsem viděl dvojmo :), ale dokud jsme drželi míč na zemi, tak to bylo dobrý, soupeř se k ničemu nedostal. Pak máme momentky, kdy to jenom zbytečně nakopáváme a tím se utavíme. Místo toho, abychom soupeři dali bůra, tak se strachujeme do konce zápasu.´´