Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončete nástup, dveře se zavírají, příští stanice Konečná- den osmý

Ukončete nástup, dveře se zavírají, příští stanice Konečná- den osmý

 

Úvodem bych chtěla poděkovat všem pozorovatelům, díky kterým můžu opět podat krátké shrnutí dalšího dostihového dne a jak se z kuloárů proslýchá, jednoho z posledních.

 

Pozornost příznivců na sebe strhla cena amatérů vypsaná jako Memoriál ing. Jiřího Šindlera. Původně to vypadalo (podle přihlášek), že si konečně pro vítězství dojde poctivý Lucas de La Bassee (H.Pokorná), ale na startovní listině se nečekaně objevil Peter Pan (K.Jelínková), Mage du Bourg (A.Loman) a hlavně Grafik, do jehož sulky byl překvapivě nominován David Čabla a z procházky růžovou zahradou rázem sešlo. O tempo se postaral Ocean Al (J.Žirovnický), ostatní se zařadili hezky pěkně do vláčku. To je přesně scénář pro Grafika a ten ho také využil ke svému triumfu, Lucasovi bude ve výčtu opět figurovat dvojka a na Petera Pana zbylo tentokrát třetí místo. Jeho rodáci se ovšem utkali v dalším díle Trotteur Francais, kde favorizovanému Jumbymu d Occagnes (H.Pokorná) a Refletovi du Bouffey (M.Kalčík) napráskali v roli outsiderů Novákovic valaši, a to Lesmeral de Chenu (J.Dobrovolný) a Rob de Picanes (B.Novák). Roli favorita naopak beze zbytku potvrdil ratíškovický Zazazoo (J.Kotásek) před Taiji de Bomo (V.Šamšurin) a Walkie Talkie (Z.Vávra). Třetí sice proběhl cílem I Can Fly Diamant (J.Svoboda), leč v oblouku šel mimo dráhu, což neuniklo pozornosti dostihové komisi a zcela správně ho poslala z kola ven. Chválím! Ten postřeh samozřejmě! Překvapením dne bylo pak patrně vítězství Darenneho (J.Kotásek), který těsně před cílem skolil Ain`tshese Diamonda (J.Klaubenschalk). Oba čtyřletí si výrazně a shodně posunuli hranici svého maxima na 1.17,8. Lehce si polepšil také vítězný Ann Magic (J.Dobrovolný) hned v následujícím dostihu, stájovku se Sir Vikingem jim druhým místem přerušila Skyline (Z.Vávra). Po dlouhé době triumfoval také Ricky Rouge (T.Klvaňa) a dostihovým debutantům ukázal záda bělouš Starboy BN (B.Novák). No a k úplnosti ještě úvodní a závěrečný handicap - jednoduše Larnaca (M.Kalčík) a Instant Diamant (V.Šamšurin).

 

Není to tak dlouho, co se tady propíraly historické prohřešky Alleho Lomana a "ejhle", vyrostli nám zdatní nástupci. Jet na start proti autu a ještě hrubě napadat startéra, teda Jiří? Ty jsi asi nějaký pomýlený nebo jak si to jinak vysvětlit? Máš palec dolů..

 

Jedinou pochvalu si samozřejmě kromě poctivých koní a slušných jezdců zaslouží dostihová komise za svůj již výše zmiňovaný postřeh.

 

Alena Čemusová

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ticho - Jak to celé dopadlo

Hodně zbytečného humbuku a ticho po pěšině. Pěkně jsme si zakřičeli, položili pár debilních otázek (kupodivu nejvíce v čecho-ukrajinštině) na které jsme znali odpověď už předem a jenom nasrali Svobodu, kterej je posledním "topičem který se neptá". Ti kdož se chtěli ptát (včetně inženýrky, blondýny a toho omezence ve velkým klobouku) a ti kdož měli odpovídat zarytě mlčeli (viceprezidentka Jelínková i členové Kalčík, Šplíchal, Pokorná), takže celá akce k ničemu. Nejlíp udělali ti kdo pili a hodovali a jestli se nepoblili, tak žijí dodnes. To je vážení přátelé konec.

ufon - Re: Jak to celé dopadlo

Souhlas, pouze bych uvedl opravu: Svoboda nic netopí, letos (po volbách) do toho nedal ani korunu a i v dřívějších letech to bylo jen 150tis. Stačí si jen vzít papír, tužku a počítat. A dotaz na závěr pro VYVOLENÉ: co bude dál ?!?!?!?!?!

j.s. - Re: Re: Jak to celé dopadlo

A těch 5 mil. za nájem Chuchle v posledních 3 letech asi spadlo z nebe? Možná by to chtělo víc než 3 roky pomocný, ty pisálku!

antikarel - Re: Re: Re: Jak to celé dopadlo

Milý fiktivní j.s. či k.k., a že nic nefiguruje v účetnictví ČKA? To je divný, ne? A ta "půjčka" od jiřího? Vivat, Kajooot!!!

inolmk - Re: Re: Re: Re: Jak to celé dopadlo

Podle Vaší "železné" logiky nedal Balcar ani korunu protože to dala Fortuna - já žádného Balcara v účetnictví nevidím :-) ... Je přece jedno jaký subjekt tam peníze dal, důležité je kdo je SVÝMI KONTAKTY SEHNAL. Rozhodně jsem si nikdy nevšiml před kanceláří ČKA zástupu sponzorů s kufry peněz co prosí aby nás mohli sponzorovat.

antikarel - Re: Re: Re: Re: Re: Jak to celé dopadlo

Kajot tam dík J.S. kontaktu peníze DAL, a STEJNÉ, sorry NIŽŠÍ, tam J.S. PÚJČIL. To teda nemá logiku. Ale když je všem jedno, že dluží.... Chmurnou přítomnost to však stejně neřeší.

Alena - Re: Jak to celé dopadlo

Milý Karle, mýlíš se a jako obvykle ve všem. Nikdo nekřičel, otázky padly – odpovědi nikoliv. A nebyli to zbylí členové VV, kdo byl tázán. Celé setkání nemělo žádný jiný účel, než aby ten tvůj „topič, který se neptá“ a ptát by se měl, řekl na rovinu všem, jaká situace doopravdy je. Většina lidí, která s koňmi pracuje, to totiž nevěděla. Oni se nenamáhají pro Tvé obveselení, ale jsou na této činnosti existenčně závislí a jedno jim být nemůže, jestli peníze dostanou nebo ne a hlavně kdy. Jestli to bylo jasné hned od začátku Tobě, tak nevím, o co Ti teď vlastně jde. V tomto případě jsi nejen Ty, ale tím pádem podle Tvých slov sám prezident, kterého se zastáváš, velký lhář a podvodník, protože v lednu všechny členy oklamal informací, že má vše zajištěné. Podle tvých slov to však nebyla pravda. My jsme „jenom nasrali Svobodu“ – k tomu už není potřeba nic dodávat. Co si vlastně oba dva myslíte? Ráda bych Ti připomněla, že na celém tomto průseru máš Ty osobně nezanedbatelný podíl a nenuť mě k podrobnostem. Podělal si se dřív, než to bylo nutné a Jiří ve své ješitnosti nedokázal včas přiznat, že je to nad jeho síly (když pominu další pohnutky). Kdyby totiž Jiří hned v lednu řekl na rovinu všem, že žádné peníze nemá a mít nebude (prohlášení „já jednám“ může deklarovat kdokoliv z nás se stejným výsledkem), nemuselo to dojít tak daleko, v té době byly možné jiné alternativy a ČKA by nepřišla zcela zbytečně o finance, které ještě ani nemá.
Otázek se dočkáš na valném shromáždění, to nemusíš mít nejmenší strach. Dočkáš se také velmi překvapivých odpovědí, za to Ti ručím. A nebudeš se muset ani ptát.
A klidně piš pod jakým pseudonymem chceš, ty posero.

Mosad - Re: Re: Jak to celé dopadlo

Rád bych zveřejnil informaci z nám blíkých zdrojů, že žádná valná hromada nebude. Nemá ji totiž ani kdo svolat, ani kdo zorganizovat. Navíc je zřejmé, že by valná hromada v červenci nabo srpnu nebyla usnášeníschopná, takže nemůže nic odsouhlasit.

Alena - Re: Re: Re: Jak to celé dopadlo

Asi neznáš stanovy, tak se zase tak moc netěš a nemluv za ostatní, mluv sám za sebe...

bývalý majitel - Re: Re: Re: Re: Jak to celé dopadlo - Valná hromada

Pokud se iniciativy neujme Míša nebo někdo z VV kromě těch dvou es (HP, JS), tak skutečně žádná mimořádná valná hromada nebude! Dva výše jmenovaní ji rozhodně sami svolávat nebudou, protože odstoupit ze svých funkcí ve VV jistě nechtějí! Vsadím se, že ze strany HP a JS se nebude nic dít, zkrátka nebude žádná reakce jako doposud nebyla žádná reakce na otevřený dopis Míšy a na podnět ke svolání mimořádné valné hromady.

x.z. - Nová koncepce

Tak a máte to, slyšeli jste slovo boží.
"Jsme ochotni, zejména s ohledem na Moniku a Michala, případně si s novým vedením ČKA sednout, vyslechnout jeho novou strategii a v případě, že ji shledáme za smysluplnou a koncepční, jsme případně ochotni určitým způsobem pomoci, například formou uspořádání cca 2-3 dostihových mítingů na Levíně."
Takto vypadá nová koncepce klusáckého sportu.
S ohledem na naše děti (ostatní jsou nám jedno), jsem ochotni si případně (1 podmínka) i sednout a v případě (2 podmínka) že shlédáme, jsme případně (3 podmínka) ochotni pomoci, ale jenom určitým způsobem. Ceno-hadicapy a Kněžourek to už tady bylo.
Děkujeme odejděte.

bývalý majitel - Re: Nová koncepce

Vážený pane, a Vy nějakou novou koncepci máte? Současný VV, respektive jeho "zdravé jádro" Mgr.Svoboda a MVDr.Pokorná se tedˇ stáhli, obrazně řečeno strčili hlavy do písku a na žádné podněty a
výzvy nereagují. prioritou je zachovat klusácký dostihový provoz na závodišti ve Velké Chuchli. A to znamená zaplatit za pronájem závodiště, a podle toho co jsem zaslechl v kuloárech, za letošní sezónu za pronájem toho moc zaplaceno nebylo (nebo dokonce vůbec nic)!
Takže ČKA má tedˇ nůž na krku: buď zaplatí za pronájem závodiště v Chuchli anebo už žádné další klusácké dostihy v Chuchli až do uhrazení dlužných částek nebudou! A když odejdou klusáci z Chuchle, tak klusácký dostihový provoz 2-3 mítinky na Levíně nebo v Lysé nad Labem nezachrání. Prioritou nového VV (bude-li vůbec svolána Valná hromada) musí být udržení dostihových klusáckých dnů v Chuchli!

Bart Simpson - Re: Re: Nová koncepce

Milej pane,
platit ročně 2,2 mil. Kč nájmu za manéž pro Trio Wolfos, Duo Kalčos a těch pár zbývajících amatérů, který jenom cukaj v handicapech, a k tomu ještě nachat ročně nažrat cvaláky 500 tis. Kč ze sázek na klusáky, je opravdu zbytečněj luxus.
Chuchle nikoho nezajímá, dráha je daleko od tribuny, stáje daleko od dráhy, boxy bez vody, ozvučení žádný, nechoděj tam diváci, není tam prostor pro žádnej rozvoj, prostě průser. Chuchle je prostě pro klusáky mrtvá a ještě k tomu zatraceně drahá.
Kdybychom ušetřili náklady na nájem Chuchle a plat paní doktorky, tak ušetříme cca 3,5 mil. Kč ročně.
A víte kolik peněz chybí ročně na provoz? Právě ty ušetřené 3,5 mil. Kč.

bývalý majitel - Re: Re: Re: Nová koncepce

Hele, ty rozumbrado, a někam do Lysý, na Levín, do Slušovic nebo do Mariánských Lázní přijdou na klusáky nekonečný zástupy lidí, jo?! A že by tam nechtěli ani kačku za pronájem? Ale kdepak! Třeba v Lysý chtěli už před rokem milión a půl za jednu sezónu s tím, že krapet vylepší tu úžasnou klusáckou dráhu co tam mají!

Homer Simpson - Re: Re: Re: Re: Nová koncepce

Tak hele frajere, kolikrát si tím Palyzou jednal, že si tak chytrej. Naposled chtěl 15.000 Kč za den, ale inciciátoři petice se schválně nepřihlásili, tak se ten domluvenej den zrušil. Teď se divěj, že není kde běhat.

bývalý majitel - Re: Re: Re: Re: Re: Nová koncepce

No jo, ale za 15 litrů na den už to v Lysý bylo bez tý úžasný rekonstrukce dráhy! A tedˇje tady velmi pěkná nabídka ze Slušovic! Jenže Slušovice se neuskuteční pro nezájem českých majitelů a trenérů jezdit tak daleko a připočítat si další výdaje za PHM! Nebo si snad dovedete představit paní doktorku, která každý týden hýbne svým vypracovaným pozadím a bude jezdit až do Slušovic?!

také majitel, ale současný - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nová koncepce

Pane Bože ty seš vůl !!!

někdo - Re: Re: Re: Re: Nová koncepce

prubni se podepsat , aˇvšichni vidí ovážného blbečka

Krakonoš - Re: Nová koncepce

Zajímalo by mě, komu tahle akce vlastně slouží. Celá tahle banda skloňuje jenom peníze ve všech pádech, ale o sportu jsem zatím nic nečet. Tyhle penězofili vůbec nezajímá jestli se bude běhat, ale hlavně za kolik. Nejraději by ani nikam nejezdili, natož aby něco dělali. Taková je zřejmě jejich představa.
Navrhuji, abychom si na začátku sezóny zaregistrovali jména koní a ČKA je potom každou sobotu jenom slosovala. Trenéři nebudou muset nic dělat, majitelé nebudou muset koně živit, nájem závodiště odpadne. Propozice vymyslí Balcar (první místa se budou losovat jenom z Levínského koše), hadicapy Kněžourek (některý kůň bude v osudí 2-3 x podle jeho subjektivního uvážení) a losování (tzv. Karlovarskou losovačku) provede Pokorná. Potom jenom pošleme státu výkaz činnosti, francouzům vylosované výsledky (má ta šaškárna probíhat na dráze nebo při losování) a obdržené peníze rozešleme podle vylosovaných doběhů.

j.b. - Re: Nová koncepce

Není zač. Už jsem odešel.