Jdi na obsah Jdi na menu

Německé velvyslanectví

13. 6. 2014

Dne 13. 6. 2014 se naše třída zúčastnila dne otevřených dveří na německém velvyslanectví v Praze. Dříve než nás pustili do samotného areálu, jsme museli projít kontrolou a ukázat své občanské průkazy. Všichni jsme se nad svými fotkami hodně zasmáli. Naštěstí u sebe nikdo neměl žádnou bombu nebo zbraň a spolu s dalšími deseti školami jsme mohli jít vstříc vzdělávajícímu dopoledni.

První částí programu byla hudební vystoupení žáků Německé školy v Praze. Vybral by si opravu každý. Zastoupena byla nejen vážná hudba ale i moderní "popík". Následoval rozhovor s německým vylvyslancem Detlefem Lingemannem, během kterého jsme se  ho mohli ptát na nejrůznější věci. Musím říct, že poznat někoho z politické sféry blíž a zjistit pár informací, které by normálně médiím nesvěřil, bylo fajn.

Většina se poté rozprchla na zahradu, kde stály stánky partnerských organizací, které rozdávaly informace o možnostech studia, stipendiích a pobytech v Německu, jazykových kurzech, česko-německých aktivitách apod. Nechyběl rychlokurz Jugend debattiert international a možnost si vyzkoušet debatování. Mnoho z nás se vyřádilo i na graffiti workshopu a kluci ve fotbalové aréně. Uvnitř mezitím probíhal rozhovor s pamětníky o Sametové revoluci a uprchlících z NDR na velvyslanectví SRN v Praze, rozhovor s Debbi, mladou zpěvačkou a bývalou účastnicí soutěže ,,Česko hledá superstar" a jazykové animace Koordinačního centra česko-německých výměn mládeže TANDEM.

Domů jsme odcházeli nejen s taškami plnými informačních letáčků, knížek, propagačních náramků a odznáčků, ale i s pocitem, že je dobré učit se cizí jazyky, a že možná touto spoluprací zajistíme dobré mezinárodní vztahy.

Míša

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář