Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Cestování a práce na farmách v Anglii a Skotsku

 

 

Ahojky,


asi prvně začnu tím proč píšu tenhle deník. V roce 2013 jsem se rozhodla, že v Ostravě pro mě není solidně placená práce a moc jsem chtěla vyrazit do světa. Začala jsem si pročítat internet a sháněla se po informacích. Zkusím tady napsat vše, co by Vás mohlo zajímat - ceny, informace jak to chodí na farmách, moje zkušenosti aj. 

 

Jak začít? 

Vůbec nemá cenu začínat hledat práci přes agentury. Buďte aktivní a sami si vyhledejte na google e-mailové adresy farem. Stačí hromadně odeslat e-mail s žádostí o práci. Napište něco o sobě, jak dlouho můžete pracovat (čím delší období tím máte větší šanci), jak jste šikovní pracovníci a těšíte se na práci v UK :-). Některé farmy mají přímo na stránkách k vyplnění formulář. Pro hledání téhle práce je nejlepší už začít klidně v únoru, březnu .. farmáři sice neví jaká bude úroda, ale budou s Vámi už předem počítat. Pokud nejste studenti máte i velkou šanci od půlky srpna a v září, kdy většina studentů jede domů a jsou volná místa.

V případě pozitivní odpovědi si hlavně vyhledejte zkušenosti ostatních lidí, kteří na farmě pracovali. Ale je pravda, že i když občas byly pozitivní, každý na to může mít jiný názor. O tom jsme se už přesvědčili ..