Jdi na obsah Jdi na menu
 


V DLOUHÉM ZATMĚNÍ

Pravda vítězí

Je vskutku pozoruhodné, kolik lásky a nenávisti způsobí jedna srdcem napsaná píseň. Je vskutku pozoruhodné, kolik zákazů se pro ni (a pro nás) vyrojilo. „V dlouhém zatmění“ jsme chtěli uvést většímu počtu diváků a posluchačů placenou propagací. Bylo nám ale Googlem odpovězeno, že její obsah je nevhodný a škodlivý. Opravdu, oni už nechtějí ani peníze…. Taková částka jim není dobrá, protože ve hře je totiž víc. Jde o miliardy zisku korporacím ve vakcínách, miliony za placené kampaně. Ani se nedivím, že nás odmítla i Česká televize, která je hlásnou troubou armády Prymulovců, která celodenní pravidelnou masáží drtí svými smrtigrafy ještě nerozhodnuté občany, aby se dobrovolně postavili na nedohledný konec řady již brzy očkovaných.

Včera na Seznamu do Novinek umístil jeden hrdinný novinář rozhovor se mnou a Ilonou Csákovou. Článek byl z hlavní strany po minutě stažen a přeřazen do málo sledovaného sloupku kultury. I přesto vyvolal řadu příznivých, ale i nenávistných reakcí. Je mi líto, že tito hateři okopávají silnými a sprostými výrazy Ilonu…

Pojďte do mě, vy zbabělci beze jména, a neurážejte dobrého a milujícího člověka, navíc ženu. Rád se vám postavím tváří v tvář.

Dnes nám lidumilná demokracie otevřela mírně stavidlo opatření a s velkými a halasnými fanfárami ve veřejnoprávních médiích předvádí nekonečné záběry připravených a nadržených nákupních center v režimu „Black Friday“. Óóóó, jak báječné pohledy se nám otevírají do lůna přebytků a zbytečností…

Cítím ale, že navzdory všem těm manipulacím a lžím okolo nás si nakonec ztracené lidství a svobodu dokážeme vybojovat zpět. Mocní totiž neumějí psát písně, skládat hudbu a ani zpívat srdcem pro ty, kteří umí naslouchat.

Díky za vaši podporu, přátelé a kamarádi! Šiřte tuto píseň dál. Pravda (někdy) vítězí. Romiš