Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alkéstis - duch přírody (spirit of nature)

28. 9. 2017

alkestis-01.jpg

 

Když začala „monster mánie“, nevyšla jsem z toho bez několika úlovků J. Nicméně jak šel čas a kvalita panenek dolů, přešla jsem z „příšerek“ na pohádkové bytosti (panenky z edice Ever after high). Poté jsem ale objevila Isi Dawndancer a zatoužila po vlastní „jelínce“, ale s jinak tvarovanou tváří. V úvahu tak přišla Clawdeen Wolf a pak už jen zbylo vybrat tu pravou J. Snahy, jsem však – na naléhání své drahé sestry – vzdala a o měsíc později zjistila, že její sabotáž měla dobrý důvod J. Jednu krásnou Clawdeen na „holení“ mi totiž pořídila a později věnovala ke svátku J.

 

Panenka je původně Clawdeen Wolf z edice Monster high z řady Music Festival (2013), nyní se ale jedná o lesního ducha. Přiznávám, že jsem se nemálo inspirovala Cernunnem – keltským bohem. Zde původní stav panenky (zakoupena byla na Mimibazaru):

 

alk.-01.jpg alk.-02.jpg

 

 

Panenka byla přemalována pastely a akrylovými barvami a byly jí nalepeny řasy. Také jsem jí namalovala nehty na rukou a nohou. Panenka má částečný body blush.

Alkéstis je oděna do sukně z krémové látky s motivem listů a z tylu. Přední rozparek sukně je zdoben barevnými lístky (modelit). Dále má na sobě korzet z krémové krajky, zdobený malými květy a stříbrnými korálky (dolní lem korzetu) a modrými korálky (výstřih). Jak sukně, tak i korzet jsou na panenku našity „napevno“ jelikož se jedná o elastické látky. Alkéstis má paroží vyrobené z modelitu (vnitřní kostra je z drátků), které se nasazuje jako čelenka. Paroží je zdobeno květy, stříbrnými korálky a zlatými drátky.

Panenka má náhrdelník z barevných listů (modelit), v uších jako náušničky květy (fimo) a na ruce má náramek z tylu:

 

alkestis-02.jpg alkestis-03.jpg

 

alkestis-04.jpg alkestis-05.jpg

 

alkestis-06.jpg alkestis-07.jpg

 

alkestis-08.jpg alkestis-09.jpg

 

alkestis-10.jpg