Jdi na obsah Jdi na menu

Pleť: Masky

1. 9. 2014

Citronová maska
POTŘEBUJEŠ:
1 polévkovou lžíci tvarohu, 1 polévkovou lžíci čerstvé vymačkané citronové šťávy.
POSTUP:
Tvaroh a šťávu z citronu dobře smíchej. Nanes ji na obličej asi na 10 min. Potom ji dobře smyj. Kyselina mléčná v tvarohu podporuje prokrvení a má lehce peelingový efekt. Citronová šťáva osvěžuje a zároveň zjemňuje pokožku.

Heřmánková maska:
POTŘEBUJEŠ:
2 polévkové lžíce najemno namletých lněných semínek, 1/2 hrnku heřmánkového čaje, 5 kapek tea oleje.
POSTUP:
Smíchej lněná semínka a heřmánkový čaj. Přidej tea tree oleje. Směs nanes na pleť v silnějších vrstvě. Nechej 20 minut působit.
Poté smyj. Má  dezinfekční a hojivé účinky.

Meduňková maska

POTŘEBUJEŠ: 1 polévkovou lžíci hydratačního krému, 2 polévkové lžíce smetany, 1 čajovou lžičku olivového oleje, 2 kapky éterického meduňkového oleje a 2 kapky levandulového oleje.
POSTUP: Nanes na obličej v silné vrstvě. Nechat 20 minut působit. Meduňka a levandule mají silný zklidňující účinek a tiší podráždění pleti.

Jogurtová maska
POTŘEBUJEŠ: 1 polévkovou lžíci přírodního jogurtu, 1 polévkovou lžíci jemných ovesných vloček, 1 čajovou lžičku čerstvé citronové šťávy.
POSTUP: Smíchej jogurt a vločky. Potom přidej citronovou šťávu. Na 20 minut nanes na obličej. Je  to ideální čistící maska pro smíšenou pleť, protože odbourává mastný film v T-zóně a osvěžuje vysušené partie kůže.

Peelingová maska

POTŘEBUJEŠ: 1 kelímek zakysané smetany, 1 polévkové lžíce cukru, 1 polévkovou lžíci soly, misku, kartáč.
POSTUP: Do misky dej zakysanou smetanu a všechny ingredience. Pak lžící zamíchej připravenou směs. Nanes na pleť kartáčem na peeling nebo, starým kartáčkem na zuby. Na kartáč dej trochu masky a roztírej do velkých kruhů. Pak důkladně opláchni. Nejlépe si předtim zaběhej ;-)..

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář