Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sen zvířat - Vinoř 15.09.07

15. 9. 2007

Dneska jsem šel ven už před sedmou hodinou, přijel totiž páníček, přivez formánka ze servísku a vzal mě čůrat. Panička byla dost "mimo" a prý aby mě nerozmazloval, že v SO se chodí ven nejdřív v 10. Mno, upřímně, já taky moc nadšený nebyl, jsem o moc radši, když se hajá dýl, ale tak, když už se obětoval a šel se mnou čůrat, tak jsem zas až tak jako neremcal. Potom jsem dostal snídani a všichni jsme si zalezli do pelíšku. Páníček ale jen na chvilku, musel zas jet do práce.

S paničkou jsme teda vstali až v náš obvyklý čas a šli ven. Panička mě ale vzala do místního zveráče, kde koupila 5 obojků a jedny osmi kilový granule Brit a 4 kuřecí křídla, který mi moooc chutnaj. Nevim, proč těch obojků kupovala tolik, když mám jednu hlavu a už vůbec jsem nechápal ty granule, tyhle přece nepapám?!? Ale křidýlka, ty já moc rád. Ještě jsem od paní prodavačky dostal Eukanubí mňaminy, protože jsem byl moc hodný a způsobně seděl, když panička všechny ty věci vybírala. Když jsme dorazili domů, panička ze všeho sundala cenovky a dala to do jedný tašky. Za chvíli přijel páníček, nadlábli se a začli se někam chystat. A beze mě, drzost. A ještě ty obojky a granule berou sebou, tsss. No, ale jak mi pak panička vyprávěla, bylo to pro dobrou věc a to pro zvířátka v útulcích. Jeli se totiž podívat na akci Sen zvířat, která se konala ve Vinoři.

Když tam dojeli, dali u vstupu místo placení dovezené věci, pozdravili se s Luckou a Miriam z flyballu, které tam pomáhaly a šli se porozhlédnout dovnitř. Cestou ještě potkali Nety, která tam byla taky na výpomoc. Potom se už šli kouknout na pejsky, kteří tam byli nabízeni. Škoda, že ještě nemáme ten baráček, jinak bych měl nejspíš kamaráda v podobě desetiletého křížence českého fouska Bila. Paničce se moc líbil a určo by páníčka ukecala, jenže takhle si ho mohla jen mazlit. Když si prohlíželi pejsky, probíhala na vedlejším "dvoře" módní přehlídka psů. Panička se smála, jen to slyšela. Jorkšírek v moderním džínovém kompletu atd., no posuďte sami, fakt ftipný. Na mě někdo něco takovýho navlíknout, tak lezu kanálama, protože bych se styděl.:-)

Když se namazlili s útulkovejma pejskama a koníkama, kteří tam byli 2, šli se podívat, co se teda odehrává vedle. Módní přehlídka (naštěstí) už skončila a páníček se hnedka vrhnul na anglického buldoka Kvída, který tam byl se svojí paničkou. Páníček je totiž na tohle plemeno děsně zatíženej. Vyhovuje mu jeho pomalost a lenost. To je něco pro něj, 3x velice pomalým tempem obejít park a jinak se válet doma. Což teda není vůbec nic pro mě a pro paničku, ale holt každý má ten vkus jinej a snít ho nechat můžem. Ale přes práh nám to nesmí, chichi.:-)

Potom se páníčci (oba!!!) zasekli u tří německých dog. Prý byly nádherné, no nevim, nemám je rád, jsou moc velký a já se jich trošku bojim. Ale ta skvrnitá holka byla fakt kus, to se musí nechat.:-) Když dostatečně pomazlili dogy, šli se podívat na kočky. No a představte si, že jsem měl málem nového spolubydlícího v podobě zrzavého kocoura Jaromíra. Ještě, že vyžadoval přístup ven, protože páníček (ano, čtete správně, PÁNÍČEK, nikoli panička) z něj byl zcela unešen (ale panička mu to samo schválila). Takže kdyby byl bytovej, asi by ho vzali. Ufff, ještě, že ten barák zatím nemáme, ale stejně je mi jasný, že až bude, že mi tam nějakýho kočičího vetřelce nastěhujou. Proč já musím být tak hodný a kočky nežrat, nechápu?!? Asi to budu ještě muset přehodnotit a pár jich prohnat, třeba si to rozmyslej.:-)))

Když teda zvítězil rozum a kocoura tam nechali, šla mi panička koupit nějaký mňaminy a jeli domů. Paničce nebylo ještě moc dobře (od čtvrtka totiž předstírá zákeřnou chorobu zvanou nachlazení a kašel), takže si chtěla jít lehnout a páníček musel v rámci práce stahovat nějaký stánky či co. Děsný, ani v SO nemá volno. Ale pak přijel za náma a všici jsme zalezli do pelíšku a já byl rád, že je mám zas doma.

fotečky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář