O nás

 

Kdo jsme

 

ALPHA FLIGHT a.s. je součástí skupiny dnata Catering Services Ltd. Tato skupina je jedním z největších celosvětových dodavatelů leteckých služeb, která nabízí pozemní odbavení letadel, cargo, catering, ale i služby v cestovním ruchu.

Pro další informace prosím navštivte: dnata global

Naší hlavní činností je poskytování služeb při odbavovacím procesu na několika českých letištích, přičemž hlavní pobočka je na Letišti Václava Havla Praha. Námi poskytované služby zahrnují zásobování palubního „bufetu“ letadla potravinami a nápoji. Zajišťujeme i služby na Letišti Brno-Tuřany, Letišti Leoše Janáčka Ostrava, Letišti Pardubice či Letišti Karlovy Vary.

 

Současnost

 

Společnost v současné době zaměstnává kolem 200 ti zaměstnanců. Ti všichni se podílí na tom, že ročně Alpha Flight a.s. nyní odbaví kolem 16.000 letů a zaměstnancům pod rukama vznikají v nepřetržitém provozu tisíce hotových a připravených jídel. Mezi naše zákazníky patří například letecké společnosti Smartwings, České Aerolinie, Emirates, Eurowings, Delta Air Lines, Korean Air a další.

Pro další informace prosím navštivte: dnata CZ

 

Historie

 

Společnost ALPHA FLIGHT a.s. při svém vzniku 1.dubna 2007 nesla původně název Air Czech Catering a.s. a byla dceřinou společností společnosti České Aerolinie a.s.

Od roku 2008 společnost spadá do skupiny Alpha Flight Group Limited Velká Británie, která je dceřinou společností dnata Catering Services, Spojené Arabské Emiráty (součást skupiny Emirates Group).

Od roku 2017 patří mezi akcionáře společnosti Alpha Flight a.s. také společnost Smartwings a.s.