Jdi na obsah Jdi na menu

Mělník 12.9.2015

V sobotu 12.9. vyrazila naše děvčata na svůj první holčičí turnaj v karieře.

Hrálo se 2x15 minut s tím, že mezi každým poločasem nám byla dopřána maximálně 2 minutová přestávka.

Na turnaj jsme jeli bez jakéhokoliv očekávání s tím, že holky hrát chtějí i přesto, že věděli dopředu, o jejich soupeřkách jen to, že mají natrénováno asi o 5 let více :-).

Do prvního zápasu ( TJ Turnov ) jsem vstoupili velice ustrašeně a jelikož je v týmu jen jedna střelkyně, což soupeři samozřejmě hned odhalili, prohráli jsme 3:15.

Nástup do druhého zápasu ( Bělá p. Bezdězem ) se nám velice vydařil a za přispění náhradnice v týmu jsme brzy vedli 4:2. Pak se ale začala ukazovat zkušenost a vyhranost soupeřek a porazili nás nakonec 9:15.

Třetí zápas proti domácím ( Házená Mělník ) byl jasně v režii soupeře. Na dosti neatraktivní a nepohledný styl osobní obrany mělnických nemohla děvčata z důvodu vyčerpání vůbec reagovat a tak jsme prohráli jasně 2:13

Sestava: Stýblová - Procházková 11, Puškárová 3, Ostřížková J., Ostřížková M., Kolářová, Brojako

Naše děvčata mají na soupisce pouze 7 jmen, což znamená, ž nemají ani možnost vystřídat. Proto i musím ocenit jejich nadšení pro házenou, když vědomi si faktu, že nebudou mít možnost střídat, travala na soutěžních turnajích. V týmu nastupují dokonce 2 mladší žačky, které jsou o 3 roky mladší než jejich soupeřky. I proto si myslím, že je třeba jejich snahy ocenit a podpořit je v maximální možné míře.