Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak správně psát

8. 9. 2014

 Ve škole se s dětmi věnujeme tomu, jak správně sedět a jak správně držet tužku. Obojí je nezbytné. Správné držení těla (vestoje i vsedě) minimalizuje zdravotní obtíže způsobené dlouhým sezením při učení i při práci. Zatím ve škole měníme činnosti velmi často, součástí každé hodiny je pohyb, ale děti se musí naučit už nyní správným návykům.

Myslím, že nemá smysl snažit se o vlastnoručně psaná doporučení. Našla jsem velice hezký popis správného sedu i držení tužky. Je doplněn i fotografiemi. Prosím, přečtěte si jej a veďte své dítě ke správnému držení tužky i ke správnému sezení (nejen při školní přípravě). A buďte, prosím, důslední a trpěliví (už nyní dá dětem velkou práci přeučit se na správné držení tužky i na správné sezení).

Já samozřejmě obíhám celou třídu a trénujeme sed i úchop tužky společně. Ale než běžím druhé kolečko, už zase někteří stihnou přehmátnout na špatný úchop... ;-)

Vy to máte trochu snazší. Tak svému dítěti pomozte, dokud to jde. (Později už by se mu těžko odnaučovalo a zároveň by se špatný úchop čím dál tím více projevoval ve výkonu...)

Dnes nám seřídily lavice a židle, takže už děti konečně budou moci pohodlně sedět v lavicích a budou moci plně trénovat správné sezení.

 

Povedené webové stránky, které vřele doporučuji k pročtění:

http://www.jak-spravne-psat.cz/cs/Priklady-spravneho-a-spatneho-psani#.VA4FKPl_tB8

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář