Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. září 2009 - Požár stohu

Jen hromada popelu zůstala mezi poli poblíž Bezna, ve směru na Jizerní Vtelno, po stohu slámy. Ten začal hořet krátce před čtvrteční osmou hodinou večerní. Když na místo přijeli hasiči, byl požár už tak velký, že bylo zbytečné jej hasit.

Na místo dorazily čtyři hasičské jednotky. Zhruba hodinu po oznámení požáru už na místě zůstala jen naše jednotka. Oheň jsme nechávali dohořet a dohlíželi jsme, aby nedošlo k rozšíření ohně do okolí. Naše obavy byly na místě. Hned u stohu se totiž nacházelo velké množství suché trávy.

Už od samého začátku bylo všem jasné, že za požárem musí stát žhář. Přesvědčen byl o tom i majitel stohu Lubomír Verner. „Ty minulé stohy zapaloval dobrovolný hasič a myslím, že teď to bude opět nějaký hasič,“ mínil Verner.

Policie tento požár vyšetřovala stejně jako sérii požárů v okolních obcích. 

Morální škoda
Podle informací shořelo téměř 500 balíků slámy. Podle Vernera se škoda pohybovala kolem tří set tisíc korun. „Ale spíše je to škoda morální. Kam ten svět spěje, když někdo neustále podpaluje stohy, způsobí milionové škody, a pak za to dostane minimální trest,“ řekl Verner.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář