Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přínos arteterapie ženám

Žena získává v průběhu svého života mnoho nových rolí. K těm nejvýznamnějším patří role milenky, manželky a matky. Tyto role s sebou přinášejí různé životní situace, které někdo může vnímat jako těžké, jiný jako krizové období ve svém životě, a někdo je naopak uvítá  a vytěží z nich co nejvíce ve svůj prospěch. Všechny varianty ale znamenají změnu osobnosti. Je to změna jak v rovině osobnostní, partnerské, rodinné, i společenské. V takovýchto situacích se žena setkává se "svým stínem", který nezůstává vždy šedý. Pokud se žena rozhodne pro cestu poznání a sebepřijetí, výsledkem může být nalezení obrovské síly své osobnosti, která nejen obohatí, ale především zkvalitní její život.

Krizové životní situace se objevují v obdobích soužití s partnerem, v době mateřství, v období vyrovnávání postojů s rodiči.

Při arteterapeutickém atelieru s ženami jsem cítila jejich silný  ženský potenciál, který díky arte-námětům měly příležitost projevit, a který v nich vyvolal posílení sebedůvěry, což vedlo ke snadnějšímu zvládání jejich obtížných situací v životě.

Skrytou výhodu arteterapie vidím v tom, že působí mezičasově. Pomůže Vám nejen během arte-setkání, ale některé věci se Vám díky artefaktu (vzniklý obraz) odkryjí až za nějakou dobu.

 
 

 



Poslední fotografie


Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 30811
Měsíc: 588
Den: 35