Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


05-06 Vsetín - Zlín 1:6

Dlouhá série vyloučení mezi 34. a 37. minutou rozhodla o vítězství Hamé nad Vsetínem. Příznačné číslo derby - 61. - se odrazilo i na skóre, jenže v opačném poměru, než by si domácí představovali. Medvědi šli po bezbrankové úvodní třetině do vedení. Poté sice vyrovnal ex-zlínský Jenáček, jenže během zmiňované tříminutovky žlutomodří třemi góly vyhnali Hoviho z branky a rozhodli o osudu utkání. V závěrečné třetině se ještě povedlo Noskovi a Bendovi navýšit skóre na 1:6.

Derby dvou nesmiřitelných rivalů nepostrádalo nasazení a především všudypřítomný důraz už od úvodního vhazování. Sudí Mikula nabídl domácím přesilovku už po 68 vteřinách, ti okupovali útočné pásmo, ale příliš Altrichtra neohrozili. Totéž v opačném gardu se opakovalo na druhé straně po faulu Bauera. Zajímavá situace se odehrála ve zlínském brankovišti - v přerušené hře se hráči postrkovali před Altrichtrem, nejdůraznější atak ale předvedl čárový sudí, který nezvládl brždění, smetl gólmana HAMÉ a sám skončil v bráně. Největší šanci dosavadního průběhu pak propásl Mokrejš - sám před Hovim nedal. V závěru třetiny Vsetín mírně přebral aktivitu a Altrichter musel řešit několik nebezpečných akcí, zvláště Zdráhalova příležitost velmi silně zaváněla gólem.

Po přestávce začaly padat branky. Vše načal lahůdkovým zásahem Radek Gardoň - stáhl si puk mezi kruhy a poté jej zavěsil pod břevno Hoviho brány. Pro kladenskou posilu byl letošní 100. gól HC Hamé prvním po téměř dvou měsících. O moment později mohlo být domácím ještě hůře - Medvědi během chvíle zasypali finského brankáře několika střelami; jen Kristek mohl skórovat dvakrát. Zázračný skluz pak domácí strážce svatyně předvedl proti gólové dorážce Gardoně. Vsetínští se dostali do hry díky přesilovce a přesné Jenáčkově střele mezi Altrichtrovy betony. V tu chvíli to bylo pro HC Hamé dost kruté zakončení první desetiminutovky druhé třetiny. Naštěstí se ze sna probudila kdysi smrtící zlínská zbraň - přesilovka. Sudí Mikula během dvou minut vyloučil domácím tři hráče, Kučný, který dostal trest za bodnutí špičkou hole, inkasoval celkem 14 trestných minut. Tato situace prakticky rozhodla zápas. V čase 33:46 Blaťák zakončil tvrdou a před Hovim tečovanou ranou přesilovkové váhání svého týmu - 1:2. Necelou minut pak trvala vsetínská snaha o odražení dalšího Medvědího ataku. Tentokrát domácím nepřálo štěstí, Bendovu příhru na Lešku si za Hoviho srazili vlastní obránci. O pár chvil později se Mikulovi domácích zželelo a trest za sevření kotouče a úmyslné vyhození mimo hřiště neudělil. Ani po dvou brankách v Hoviho síti ale neskončila zlínská přesilovka pěti proti třem, a tak bylo na ledě dost prostoru pro další zásah. Tentokrát se nejednalo o klasickou kombinaci, ale o rychlý brejk. Marek Melenovský jej zakončil zkušeným zasunutím a Hovimu došla trpělivost. Vystřídal jej Kučera. Domácí diváci při projevování nevole nešetřili odpadky, sudí Mikula ale držel přísný metr na obě strany. Za minutu už hráli v pěti proti třem Vsetínští. Hosté se ubránili, v závěru ale Galvas nevybíravě knockoutoval Demela dotírajícího na Altrichtrovu klec a odjel s trestem na 5 minut + do konce utkání. 

Domácí ale zbytek přesilovky a také celého utkání sehráli odevzdaně. V oslabení mohl skórovat z brejku Vosátko. Jen chvíli se hrálo v pěti na obou stranách, po Jenáčkově faulu už zase vsetínskou čtveřici svírala Medvědí převaha. Čtvrtým přesilovkovým gólem ji ukončil David Nosek - 1:5. Zjevně frustrovaní domácí se snažili alespoň vyprovokovat bitku, zkušený Benda ale Demelovy pokusy s chladnou hlavou odmítl. Závěr přinesl exhibiční prvky - Král v oslabení přihrávkou přes dvě třetiny kluziště zapojil do hry Altrichtra, ten poslal puk patičkou na Blaťáka. Navíc v početní nevýhodě hosté dokázali i skórovat. Leška jako na zlatém podnose připravil druhý gól pro Jana Bendu.

HC Hamé tak utnul vsetínskou sérii tří domácích výher, Valaši před olympijskou pauzou spadli velmi tvrdě zpátky na zem. Hostům od druhé třetiny vyšlo vše, na co sáhli, tatam byla nejistota nově složených útoků, kterou Medvědi předváděli v pátek. 61. valašské derby vyznělo pro hosty naprosto jednoznačně a zaslouženě, play-off jim už nemůže ani teoreticky uniknout. Další zápas čeká žlutomodré až 28. února, kdy do Zlína zavítá Sparta. 
    

Ohlasy trenérů:

Rostislav Vlach (Vsetínská hokejová): "V první třetině jsme byli lepší, ale skórovat jsme nedokázali. O osudu zápasu rozhodly přesilové hry, přesněji vyloučení Kučného za píchnutí holí. Po čtvrté brance jsme se zlomili."

Jaroslav Stuchlík (HC Hamé): "V prvním dějství jsme málo stříleli. Od druhé třetiny jsme ale již byli lepší, přičemž o výsledku rozhodly využité přesilovky. Jsem rád, že se i přes nervózní závěr nikdo nezranil."

Vsetínská hokejová - HC Hamé 1:6 (0:0, 1:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 32. Jenáček (Steiner, D. Květoň) - 23. Gardoň (Mokrejš), 34. Blaťák (Hamrlík), 35. Benda (Hamrlík), 37. Melenovský (Galvas), 47. Nosek (Gardoň), 60. Benda (Leška, Blaťák).
Vyloučení: 11:11, navíc Galvas (HAMÉ) 5 + DKU a Demel a Kučný (oba VSE) 10 minut.
Využití: 1:4
Oslabení: 0:1
Střely: 29:31
Rozhodčí: Mikula - Dřínovský, Klein.
Diváci: 3393

Vsetínská hokejová: Hovi (37. Kučera J.) - Augusta, Kučný, Horák, Bauer, Ponomarev, Bolf, Hrabal - Jenáček, Steiner, Květoň - Demel, Zdráhal, Sakrajda - Rob, Hruška R., Hruška O., - Janeček, Duba.

HC Hamé: Murín - Altrichter - Nosek, Malinský J., Hamrlík, Blaťák, Vosátko, Galvas L., Houdek - Okál, Král, Rachůnek I. - Benda, Leška, Trávníček - Kristek, Čech M., Záhorovský - Mokrejš, Gardoň, Melenovský.

Aleš Komínek - www.hokej.zlin.cz

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář