Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987-1988 Zetor Brno - Gottwaldov 2:2

V předposledním ligovém utkání na brněnském ledě šlo o mnoho. Střetla se zde mužstva, jež uzavírají mistrovskou tabulku a případná porážka znamenala osud „černého Petra“ pro jednoho či druhého z obou jihomoravských rivalů. Brněnští hokejisté měli výhodu domácího prostředí, hosté nastupovali zase konečně v kompletní sestavě. I se Stavjaňou v obraně a Pelcem v útoku.

Zápas byl mimořádně urputný, měl dramatický průběh a vzhledem k výborným výkonům obou brankářů v něm mnoho gólů nepadlo.

V první třetině získalo Brno vedení a mělo o něco více ze hry. Na střely na branku Zetor vedl 12:10. Po přestávce byl lepší Gottwaldov, ale svou poziční převahu nezúročil.

V závěrečné části se podařilo střelou z voleje vyrovnat Venerovi. V 7. minutě hrubě fauloval Bártek Jiskru, Ten skončil v nemocnici s otřesem mozku a zlomeninou zápěstí, ale rozhodčí Pěkný mu udělil jen pětiminutový trest.

V přesilovce vstřelil Jurík vedoucí gól TJG, pak ale přišlo velmi problematické vyloučení Pelce a Zetoru se podařilo vyrovnat. V průběhu střetnutí měli ještě střelecké šance Jurík, Otevřel a Santarius, příležitosti měl také celek domácích, ale Svačina byl na místě.

Hrálo se bojovně, s oboustrannou snahou o zisk bodů a zápasu přihlížela rekordní návštěva sedmi tisíc diváků. Za zmínku stojí i další zlepšení Vlacha v kanadském bodování po přihrávkách na gottwaldovské góly.

Den po utkání se do redakce dostavila delegace hokejistů TJG v čele s kapitánem mužstva Zdeňkem Venerou a reprezentanty Rostislavem Vlachem, Antonínem Stavjaňou a Luďkem Čajkou, aby vyjádřili nesouhlas s některými pasážemi kritického článku Naší pravdy ze zápasu s Českými Budějovicemi – ZDE.

Tlumočila názor družstva, že poslední porážky kolektivu v žádném případě nepramení z toho, že by snad hráči úmyslně neodváděli to, čeho jsou schopní a nesnažili se o dobré výsledky. S touto hypotézou hráči nesouhlasí a nechtějí, aby mezi veřejností vznikl názor, že sami hokerjisté nemají zájem na dobrých výsledcích. Právě tak se distancují od nařčení, že by jejich výkony ovlivnil úmysl přestupu do jiných oddílů. Spekulovalo se o zájmu Sparty o Stavjaňu, třebaže jsme o tom nepsali.

Hráči mají právo se vyjádřit ke kritice, považují-li ji za neoprávněnou. Proto jsme jim navrhli, aby se na stránkách Naší pravdy sami vyjádřili k tomu, v čem vidí příčiny současné krize a co by podle jejich názoru mělo vést ke zlepšení výkonnosti mužstva v ligové soutěži. A dobrý úmysl mohou vůbec nejlépe prokázat vlastními výkony.

Kritika by vždycky měla vyvolat reakci a pokud povede v dalším případě ke zlepšení současné situace, bude to jen dobře. Není nám jedno právě tak jako tisícům gottwaldovských fanoušků, že hokej z Baťova města nehraje úlohu, v jaké bychom ho všichni rádi viděli.

Domníváme se, že ligový kolektiv TJG je natolik kvalitní a silný (kvalitu zde představují ti, kteří přišli tlumočit názor družstva a mají na to, aby tým strhli k lepším výkonům), že ani teď není ještě odsouzen k boji o záchranu. Ostatně, může to dokázat už dnes na bratislavském ledě…

21. kolo 8. prosince 1987 Brno - Gottwaldov 2:2 (1:0,0:0,1:2)

Branky Gottwaldova: Venera, Jurík.

-vk/ry-

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář