Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Plzeň - Zlín 3:2 po nájezdech

Zlínští Berani pokračují na začátku extraligy ve velmi dobrých výkonech. Ve šlágru osmého kola podlehli na ledě Plzně s místními Indiány až po samostatných nájezdech. Po šedesáti minutách hry skončil duel smírně a Vlachova parta nevyšla v sedmi odehraných zápasech ani jednou naprázdno. Obě branky Zlína zaznamenal Bedřich Köhler. Petr Leška odehrál svůj jubilejní 900. zápas v české extralize. Tým PSG Zlín udržel vedoucí příčku s jednobodovým náskokem právě na Plzeň.

Zlín odjel na západ Čech v úterním dopoledni v nezměněné sestavě z předchozích vítězných zápasů. V brance dostal opět přednost gólman Luboš Horčička a s týmem odjel i útočník Michal Důras, který si při zápase s Libercem bolestivě narazil žebra. Plzeňští stále v sestavě postrádali nemocného Vlasáka, přesto vstoupili do utkání aktivněji. Kratěnův samostatný průnik ovšem skvěle zastavil ještě v minulé sezoně plzeňský gólman Horčička. Z protiútoku se dostal do vynikající střelecké pozice Veselý, ale bezchybně zasáhla i nová jednička Indiánů Svoboda. Tím se hosté osmělili směrem dopředu a na brankovišti důraznému Kubišovi chyběly ke skórování pouze centimetry. Po polovině svižné první třetiny nejprve dvakrát z bezprostřední blízkosti neprostřelil Horčičku nekrytý Petruška a naopak za chvíli Leškovu zblokovanou střelu vrátil do odkryté branky Köhler. Dobře bruslící hráči Zlína domácí do první přestávky nepustili do větší příležitosti.

Velký nápor si Západočeši vytvořili až ve 22. minutě během přesilové hry, Kratěna však svojí svižnou střelou z pravého kruhu neuspěl. Hosté opět zahrozili při přečíslení dva na jednoho, kapitán žlutomodrých Čajánek ale táhlou střelu zamířil nad. Záhy toho mohl litovat. Čárový sudí Kajínek totiž nešikovně zastavil u hrazení ve středním pásmu kotouč pro rozjetého Dudu a ten při následné akci dvou na jednoho ideálně přihrál skórujícímu Mrňovi. Za nerozhodného stavu se domácí tlačili do ofenzivy až příliš a ve 29. minutě je mohl potrestat po dalším brejku Köhler, ale Svoboda stačil proti jeho zakončení včas vyjet. V závěru druhé dvacetiminutovky putovali ve stejném čase na trestnou lavici zlínští Vlach se Zámorovským a domácí dlouho dvojnásobnou početní výhodu nemohli přetavit ve vedoucí gól. Až tři vteřiny po jejím uplynutí se prosadil tvrdou střelou od modré čáry Marušák.

Úvod závěrečné třetiny si domácí komplikovali množstvím vyloučení. Leška ještě v tísni při jednoduché přesilovce nedokázal dorazit kotouč za bezmocného Svobodu a vzápětí dostal vyšší osobní trest za protesty. Zlínští poté nezužitkovali dvě krátké přesilové hry pět na tři, ale během další tentokrát více než 60 vteřin trvající dvojnásobné přesile už Hamrlíkovu vyraženou bombu poslal do sítě Köhler. Definitivní obrat mohl za stavu 2:2 dokonat Důras a v podobné šanci nepřekonal na opačné straně kluziště Horčičku Hanzlík. Nervózní závěr nezvládl Duda a čtyřminutovým trestem nabídl hostům příležitost rozhodnout.

V normální hrací době Západočeši oslabení přežili a hosté neudeřili ani ve zbylém čase početní výhody v nastaveném čase, když Důrasovu střelu se štěstím zastavil dezorientovaný Svoboda. O bonusovém bodu pro Západočechy rozhodla trestná střílení. Na trefu Straky ještě dokázal ve třetím nájezdu odpovědět Köhler, ale vítězné trestné střílení obstaral přesnou střelou k pravé tyči Hanzlík. Tým PSG Zlín dokázal bodovat i v letošním sedmém extraligovém zápase a jako jediné extraligové mužstvo nevyšel bodově naprázdno ani v jediném utkání. Berani uhájili vedení v tabulce a v pátek je čeká na domácím ledě atraktivní soupeř - pražská Sparta!

Michal Straka (Plzeň): Byl to pro nás těžký zápas. Na ledě byl k vidění spíš boj než hezký hokej na pohled. První třetina nebyla kvůli špatnému pohybu z naší strany dobrá a Zlín šel zaslouženě do vedení. O první přestávce jsme zamíchali sestavou a od druhé třetiny jsme srovnali hru. Měli jsme štěstí při nájezdu dva na jednoho, kdy se k nám odrazil puk od rozhodčího. Navíc nám nevyšla přesilovka pět na tři, ale pár sekund po jejím skončení Marušák svým gólem stav otočil. Ve třetí třetině jsme byli hodně vylučovaní. Duda tam dvakrát neunesl emoce a zbytečně fauloval v útočném pásmu. V jedné přesilovce Zlín zaslouženě vyrovnal a na nájezdy jsme měli šťastnější ruku. Nesmírně si dvou bodů vážíme, protože Zlín hrál opravdu výborně.

Josef Turek (Zlín): Byl to vyrovnaný zápas. V první třetině jsme měli více štěstí a Köhlerovým gólem z dorážky jsme šli do vedení. Druhou třetinu jsme měli již poněkolikáté v sezoně slabší a prohráli jsme ji 0:2. Srazil nás hlavně nešťastný gól na konci druhé třetiny, kdy jsme ubránili oslabení tři na pět, i když Leška na chvíli ztratil hokejku a byli jsme prakticky ve dvou. Inkasovali jsme až po jejím skončení. Ve třetí třetině jsme se zvedli a výsledkem byl vyrovnávací gól. Chtěl bych dnes mužstvo pochválit především za nasazení a enormní snahu. Naše výsledky nepřeceňujeme, sezóna bude ještě dlouhá.

8. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 3:2 po samostatných nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. min Mrňa (Duda), 40. Marušák (Kratěna, Martin Straka), rozhodující nájezd Jiří Hanzlík - 11. Köhler (Leška), 48. Köhler (Hamrlík)

Samostatné nájezdy: I. Holík -, J. Hlinka -, II. Leška -, M. Straka +, III. Köhler +, J. Hanzlík +

Vyloučení: 10:7 (Marušák, Jeřábek, Jeřábek, Jeřábek, J. Hanzlík, Kratěna, Duda, J. Hanzlík, Duda, Duda - Leška, O. Veselý, O. Veselý, Zámorský, Roman Vlach, Důras, Řezníček) - navíc Leška (PSG Zlín) na 10 minut

Využití: 0:1

Rozhodčí: Vladimír Pešina, Tomáš Turčan - Lukáš Kajínek, Lukáš Podrazil

Diváci: 4 913

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jiří Marušák - Bedřich Köhler

Zásahy brankářů: Adam Svoboda 47 - Luboš Horčička 29

Sestavy - HC PLZEŇ 1929: A. Svoboda - Marušák, St. Pierre, Dan Růžička, Dresler, J. Jeřábek, Jiří Hanzlík - Kratěna, J. Hlinka, Petruška - Duda, Jan Kovář, Johnson - Stránský, Lev, Martin Straka - Mrňa, Vostřák, Dvořák, od 25. navíc M. Heřman Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář