Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987-1988 Gottwaldov - Plzeň 5:3

Derby dvou sousedů v tabulce se nehrálo nijak po sousedsku. Sedmdesát trestných minut hovoří za vše. Rozhodčí Šubrt uplatnil kompletní rejstřík trestů s výjimkou vyloučení do konce zápasu. Tak hrubě se zase nehrálo, ale od ledu tentokrát opravdu létaly jiskry a trestná lavice takřka nevychladla.

Plzeňští začali zostra. Tvrdou a agresivní hrou se snažili zaskočit svého soupeře a narušováním jeho akcí už v samém zárodku rozmělnili gottwaldovské pojetí i snahu o kombinaci. Navíc hned v úvodu vstřelili laciný gól a pořádně vyplašili domácí fanoušky.

To naštěstí neplatilo o týmu TJG, který zásluhou obránce Svobody vyrovnal z přesilovky po kombinaci až do prázdné branky. Později přidalo Albrechtem i druhou trefu a další obrovská šance skončila po Jiskrově střele na tyči. Přes těsné vedení nebyla hra domácích nijak přesvědčivá, a když Plzeňští po přestávce srovnali na 2:2, zavládla na ledě značná nervozita.

V další přesilovce ale Gottwaldov svého soupeře vyšachoval, na konci akce byl Santarius který po půl minutě dostal ševce opět do vedení. Následně nevyužil ani jednu e dvou možností Vlach. Uklidnění přišlo až na začátku třetí třetiny, kdy Venera zvýšil na 4:2. Domácí se ocitli na koni, začali útočit, ale v době jejich největšího tlaku hosté snížili na 4:3. Výsledek byl otevřený až do konce utkání.

Teprve v 57. minutě hry zpečetil osud zápasu obránce Svoboda, který využil v pravý čas další přesilovku a umožnil spoluhráčům dokončit v klidu střetnutí. Jenže jeho závěr hokejisté Plzně psychicky neunesli, více než na ledě jich bylo na trestné lavici a odtamtud góly skutečně nepadají.

Vítězství Gottwaldova bylo zasloužené, ale je třeba si přiznat, že v některých fázích zápasu přihrálo domácím také štěstí. Takový je už ale hokej a nevyzpytatelná Fortuna nám tentokrát aspoň trochu vrátila to, oč nás připravila v úvodu sezony. Celkově lze utkání charakterizovat jako urputný boj o body, v němž snaha hráčů zatlačila hokejovou krásu do pozadí.

Hokejisté TJG nastoupili ve stejném složení jako proti Brnu a Bratislavě. V poslední části hry však střídali v Ryšánkově útoku Dobiáška s Maruškou Švancár s Němčickým. Nejlepším hráčem zápasu byl mladý obránce Robert Svoboda, který dal dvě důležité branky. Ostatně, čtyři z pěti gólů nastříleli obránci.

Dnes večer se Gottwaldov ve 13. kole pokusí odčinit a kladenském ledě nepříjemnou televizní porážku, která jim tolik zkomplikovala život.

Jiří Neubauer (druhý trenér Škody Plzeň): „I bez zraněného reprezentanta Kučery jsme přijeli s nadějí na úspěch. V určitých fázích zápasu se nám body opravdu nabízely. My jsme si je ale nedokázali vzít. Navíc jsme roztrpčeni tím, že za stavu 4:2 nebyla uznána branka, která byla podle našeho názoru regulérní. Bojovný, vyrovnaný a do posledních minut otevřený zápas jsme si nakonec prohráli vlastní neukázněností.

Ladislav Maršík (druhý trenér TJ Gottwaldov): „K tomu, co již bylo řečeno, bych chtěl dodat, že obě mužstva moc a moc chtěla. Pro nás byly doma body „povinností“. Plzeň zase prahla po odvetě. Proto bylo utkání psychicky hodně náročné, navíc hned v úvodu poznamenané nešťastným gólem v naší síti. Musím pochválit jak mladého Svačinu, tak i celé družstvo za to, že se tímto momentem nadalo vyvést z míry a proti zdatnému soupeři dokázalo otočit nepříznivý vývoj ve svůj prospěch.“

12. kolo 6. listopadu 1987 Gottwaldov - Plzeň 5:3 (2:1,1:1,2:1)

Branky: Svoboda 2, Albrecht, Santarius, Venera.

-mk-

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář