Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1960/1961 Slovan Bratislava - Gottwaldov 6:1

Výkon posledního mužstva tabulky byl pro Bratislavu překvapením, stejně jako vlažná hra domácího Slovanu. Konečný výsledek plně neodpovídá šedesátiminutovému obrazy hry. Tak výraznou prohru si podle bratislavských pozorovatelů Gottwaldov nezasloužil.

 Taktika Gottwaldova byla založena na narušování bratislavských akcí ve středním pásmu a na důsledném krytí útočníků před brankou. Hosté byli obětavější a v soubojích odvážnější, ač jim to vyneslo řadu vyloučených hráčů. To nakonec dopomohlo Slovanu k vítězství, protože tři branky padly z přesilovky.

 Přestože si zápas od zápasu ověřujeme, že se výkony nováčka nejvyšší soutěže zlepšují, dojde-li k střetnutí se zdatným soupeřem, vždy se projeví nějaká chyba a ta má vliv na výsledek. Tentokrát to byla fyzická únava, která se projevila po vyrovnaných dvou třetinách v poslední části hry. Důsledné sledování kotouče přivádělo sice gottwaldovské často před soupeřovu branku, ale Dzurillu bylo těžké překonat. Bratislavští uvádějí, že hosté měli víc brankových příležitostí než domácí, ale ke střelbě jim chybělo už sil. Z hlediska příznivců Slovanu to byl nepěkný zápas, hraný ve vlažném tempu. Vytýkají především útočným řadám, že nenašly systém proti obraně hostí, probíjeli se sólově a jen Golonka dovedl využít chyb obránců.

Zdroj: Naše Pravda

Bratislavští přátelé hokeje se dočkali po třítýdenním půstu opět ligového utkání. Přišlo jich šest tisíc, nemohli však svoje mužstvo vůbec poznat. Tak snad Slovan letos ještě nezahráli. Hráči se dopouštěli školáckých chyb, hráli pomalu, těžkopádně vyváželi kotouč z obranné třetiny, nebyli schopni plynulejší akce. A přitom, nebylo v mužstvu jediného hráče, který by dokázal způsobit zvrat v pochybné koncepci hry, jakou mužstvo volilo.

Gottwaldovští, když rozpoznali, že soupeř není nijak nebezpečný, začali odvážně útočit a zle dotírali na branku bratislavských. Tam však hrál opět ve vynikající formě pozorný a jistý Dzurilla, který zneškodnil hodně nepříjemných situací. Trochu změny přinesl až závěr utkání, kdy hosté již ochabovali a domácí se dostali přece jen trochu do tempa. Dobře rozhodovali Soudský a Kotva, kteří vyloučili hostům tři hráče a domácím Golonku. Slovan početní převahu vždy využil k vstřelení branky.

Za vítěze skórovali Golonka a Berek po dvou, Černický a Starší, za poražené snížil Vaďura.

Zdroj: Československý sport

15. kolo, středa 7. 12. 1960 Slovan ÚNV Bratislava - TJ Gottwaldov 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky: Golonka 2, Berek 2, Černický, Starší - Vaďura. Rozhodčí: Soudský, Kotva. Vyloučení: 1:3. Využití: 3:0. Diváci: 6 000.

TJ Slovan ÚNV Bratislava: Dzurilla – Bubník, Berek, Gregor I., Gregor II - Starší, Golonka, Černický – Valach, Fako, Bárta – Michalec, Michl, Kordiak. Trenér: Horský.

TJ Gottwaldov: Vyoral – Heller, B. Kožela, Kozel, Černý - Matějů, Stuchlík, J. Kožela – Heim, Rabetz, Pavelka – Vaďura, Konečný, Bořuta. Trenér: Nováček.

Zpracoval: Pavel Janošek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář