Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Post: obránceObrazek

Narozen: 21.10.1974
Výška: 177 cm
Váha: 81 kg
Držení hole: levá

Poctivý, obětavý obránce, který nic neošidí. Nejobětavější obránce. Neváhá skočit do střely. Ač subtilní postavy, dokáže rozvěsit po mantinelech. Brněnský rodák sbíral tituly už se Vsetínem. Přes kopec Sírákov jezdí na cvičák se svým labradorem. Rodinný typ vyniká v kulečníku a rád si zarybaří. Jeho největším úlovkem je třináctikilový kapr chycený na Svratavce. Rád si přečte i dobrou knížku.

Zubíčkova kariéra odstartovala v Brně v roce 1991, kdy v sedmnácti letech naskakoval do zápasů s týmem TJ Zetor Brno. Další dva ročníky startoval za Královopolskou v první lize. Další sezónu působil Pavel v klubu, který už nesl název HC Kometa Brno. V dresu Komety absolvoval tři sezóny, dvě prvoligové, mezi které se vklínil i ročník 95/96, kdy Brno hrálo extraligu naposledy. Po tyto tři roky se Zubíčkovy statistiky pohybovaly okolo deseti kanadských bodů za sezónu.

ObrazekJihomoravskou metropoli opustil obránce ještě v roce 1997, kdy na konci sezóny přestoupil do valašského Vsetína, který byl tehdy vládcem extraligy. Za tehdejší Petru odehrál Zubíček další tři kompletní úspěšné ročníky, kdy se Valachům podařilo získat další tři tituly českého extraligového mistra. V sezóně 00/01 naskočil kromě čtyřiadvaceti utkání ve žlutozeleném i do první ligy. Pavel Zubíček se objevil čtyřikrát v sestavě týmu HC Holba Draci Šumperk. Na Vsetín se 176 cm měřící bek už nevrátil.

Jeho extraligové kroky pokračovaly na jih Čech, v Českých Budějovicích vydržel skoro celou sezónu. Tu však v rybníkářském kraji nedohrál a po čtyřiceti zápasech se vrátil na Valašsko. Zelenožlutý dres však Pavel vyměnil za zlínský žlutomodrý. Zbylých dvanáct zápasů ročníku 01/02 dohrál tedy v klubu HC Continental Zlín. Po této sezóně zažil Zubíček první změnu názvu zlínského týmu, když klub koupila firma Hamé. Po dlouhých debatách Zlínských s novým sponzorem, který chtěl hrát v červeném, nakonec zůstala zachována žlutomodrá barevná kombinace dresu, v němž "Zub" bojoval za Medvědy až do ročníku 06/07. Součásti éry Hamé byla i historicky nejúspěšnější sezóna "ševců", kterým se v dubnu 2004 poprvé a zatím naposledy podařilo vyhrát extraligový titul. Pro brněnského rodáka to byl již čtvrtý titul.

Pak se Pavel Zubíček a jeho spoluhráči dočkali další změny sponzora, na scénu přišla RI ObrazekOkna. Ve zlínském týmu s novým názvem absolvoval Pavel celou letošní sezónu až do dnešního dne, kdy se jej podařilo ulovit vedení brněnské Komety.

Do svého rodného města se tedy zkušený bek vrací po deseti letech se čtyřmi extraligovými tituly a jednou účastí na juniorském šampionátu hraném v Česku, kde v roce 1994 skončili junoři pátí a Zubíček nastupoval na led se jmény jako je David Výborný, Tomáš Vlasák nebo Jaroslav Špaček. Teď před Pavlem Zubíčkem stojí nová meta, kdy se bude snažit vybojovat pro Brno vysněnou extraligu.

Pavle, jaké jsou vaše hokejové začátky a kdy jste se poprvé postavil na led?

"Začal jsem v šesti letech v přípravce brněnské Komety. K hokeji mne přivedl otec a celé mládežnické a dorostenecké období jsem strávil v Kometě. V žákovských letech jsme sváděli velké zápasy se Zlínem o poháry celorepublikových soutěží. Mezi muži jsem hrál šest let v Brně a poté následoval přestup do Vsetína."

Ve Vsetíně jste získal čtyři mistrovské tituly. Jak vzpomínáte na působení ve vsetínském týmu?

"Samozřejmě, vzpomínky mám velmi krásné. Zažil jsem na Valašsku spoustu kvalitních hokejistů. V mládí jsem si nepředstavoval, že budu hrát v jednom týmu např. s Dopitou, Paterou, Procházkou, Čechmánkem a dalšími."

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

text: Dáán, www.hc-kometa.cz

foto: www.hokej.zlin.cz , www.hc-kometa.cz

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář