Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Pardubice 2:6

Článek byl aktualizován o snímky z utkání. Tým PSG Zlín dostal tvrdý direkt v podobě tří inkasovaných gólů během 68 vteřin v rozpětí 32. a 33. minuty. Berani do té doby nad Pardubicemi vedli 2:1, ale poté je hostující útočná vozba dostala do kolen. Vlachova parta už nenašla síly na zvrat a po dvou výhrách vyšla bodově naprázdno. Branky zaznamenali Martin Hamrlík a Pavel Kubiš. Po pauze pokračuje extraliga v úterý 20. prosince, Zlín jede do Litvínova.

Tým PSG nastoupil do utkání s navrátilcem Markem Melenovským, který přišel na hostování do konce ledna s možností následné opce do konce sezony. Na domácí marodce je stále útočník Roman Vlach, zatímco obránce Dalibor Řezníček se rozehrává v sestavě juniorky.  Pardubice přijely na Moravu s nejlepším extraligovým útokem, který ještě posílil na střídavý start Šagát z Ústí nad Labem, ale úvodní třetina příliš vzruchu nepřinesla. Hrálo se s minimem přerušení a prvních dvacet minut trvalo 27 minut. Ve třetí minutě se prodral hostující kanonýr Bartek, ale brankář Sedláček lapil kotouč do lapačky. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Růžičky tvrdou střelou Veselý, kterou pardubický gólman nadvakrát zneškodnil.  V polovině osmé minuty se dostal do brejku hbitý Bartek, ale zlínský gólman jeho střelu vyrazil. Obě mužstva pozorně bránila střední pásmo a dostávala se ve druhé části první třetiny zřídka do šancí. Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil v jedenácté minutě střelou ze skrumáže Sičák, ale Sedláček puk chytil. Poté se hra odvíjela převážně ve středním pásmu a brankáři byli téměř bez práce. Za povšimnutí stojí v 18. minutě střela Kubiše, kterou Růžička vyrazil. Na druhé straně nejlepší střelec hostů Buchtele na zlínského gólmana nevyzrál. Tři vteřiny před úvodní sirénou měli hosté při přesilovce největší šanci, ale ze závaru se kotouč otřel kolem zlínské tyče.

 

Na začátku druhé třetiny šli hosté do dvojnásobné přesilové hry, neboť za vysokou hůl odešel za katr Leška. Zlín se ubránil při hře pět na tři, ale při výhodě Pardubic o jednoho muže již inkasoval. Sotva Veselý naskočil na led, prostřelil Sedláčka od modré čáry obránce Kočí. Východočeši začali prostřední část ve velkém náporu, v šancích se ocitli Zohorna a Elkins. Aktivitu hostů zbrzdilo vyoučení Koláře a vzápětí i Píšy, který nešetrně narazil na mantinel Köhlera. Zlínští měli 18 vteřin výhodu přesilové hry pět na tři, tři vteřiny před návratem Koláře na led se letos premiérově trefil obránce Hamrlík ukázkovou bombou pod horní víko. Poprvé a naposledy v utkání šel Zlín do vedení při vlastním oslabení. Vlachova družina špatně střídala, když na ledě bylo šest hráčů do pole. V oslabení hostující gólman Růžička nepokryl za svou svatyní kotouč, kterého se zmocnil Leška  a Kubiš měl přes sebou zcela volnou bránu. Domácí se neradovali dlouho z vedení a během 68 vteřin na ně přišla velká pohroma. Východočeši obrátili zápas ve svůj prospěch třemi brankami a potvrdili velkou ofenzivní sílu! Při Koukal při signalizovaní výhodě svůj únik proměnil, za dalších 40 vteřin z pravého kruhu propálil Sedláčka kanobýr Bartek a zkázu pro Ševce dokonal Nahodil. Po čtvrté inkasované brance první trenér PSG Rostislav Vlach odvolal z brány Sedláčka a poslal do klece Horčičku. Šance na zvrat pro domácí přišla v 35. minutě, kdy ujíždějící Důrase fauloval před Růžičkou obránce Píša. Rozhodčí nařídili trestné střílení, které křídelní útočník Zlína neproměnil. Přišel zákonitě trest, když se po rychlém brejku trefil se štěstím Starý. Zlínští by nejraději na druhých dvacet minut zápasu rychle zapomněli. 

Domácí ve třetí třetině změnili složení jednotlivých útoků, nicméně k obratu v utkání to nevedlo. Veselý ve 44. minutě promáchl kotouč, když měl před sebou prázdnou branku. Pardubice si pohlídaly dostatečný náskok, který ještě v 53. minutě zvýšily po střele Starého. Posledních pět minut zápasu se prakticky již pouze dohrávalo. Tým PSG Zlín vyšel po dvou výhrách tentokráte bodově naprázdno. Východočeši potvrdili střeleckou formu i ve Zlíně, v posledních čtyřech zápasech dali neuvěřitelný počet 23 golů!   

  

31. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:6 (0:0, 2:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. min Hamrlík (Čajánek), 30. Kubiš (Leška) - 22. Kočí (Sičák, Kousal), 32. Koukal (Píša), 32. Bartek (T. Nosek, Kolář II), 33. Nahodil (Bartek), 37. Starý (Koukal, Benák), 53. Starý (Kolář II)

Vyloučení: 5:3 (O. Veselý, Leška, hráčská lavice, O.Veselý, Melenovský - Kolář II, Píša, Radil)

Využití: 1:1

Oslabení: 1:0

Rozhodčí: Petr Blecha, René Trombík -  Pavel Dřínovský, Michal Čech

Diváci: 4 588

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Holík - Martin Bartek

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 18, Luboš Horčička 15 - Martin Růžička 31 

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlincz:  Jan Starý, Martin Bartek, Martin Hamrlík

 

Sestavy - PSG ZLÍN: J. Sedláček (33. min Horčička) - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Galvas, Zámorský, Lučka - Důras, Leška, Čajánek - Ondráček, Melenovský, Köhler - Kubiš, Holík, O. Veselý - Finsterle, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek

HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Nahodil, T. Zohorna - Radil, Kousal, Buchtele – Elkins, T. Nosek, Šagát. Trenéři: Hynek a Lubina.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář