Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Třinec 1:2 po nájezdech

Celkem 190 minut trval střelecký půst hokejistů PSG Zlín v Tipsport extralize. V domácím zápase s Třincem protrhl trápení v koncovce obránce Lukáš Galvas na začátku třetí třetiny. Třinec srovnal krok za čtyři minuty a v nastavení neproměnil Polanský nájezd. O vítězi duelu rozhodly až penalty, při nich se štěstí nakonec přiklonilo na stranu mistra. Zlín hraje ve středu v Pardubicích.

V sestavě Zlína scházelo trio zraněných obránců - Tomáš Linhart, Martin Lučka a Radek Míka. V roli sedmého obránce se objevil junior Tomáš Valenta, který nakonec zůstal na střídačce.  Do branky Beranů se vrátil nejlepší extraligový gólman podle statistik Luboš Horčička, zatímco v třinecké kleci se představil veterán Vojtek. Oba soupeři se na začátku utkání spíše oťukávali. Třinec hrál ve třetí minutě úvodní přesilovou hru, když na trestnou lavici odešel za vražení na mantinel Veselý. Domácí pozorně bránili, Třinec si vytvořil největší šanci zásluhou Polanského, ale brankář Horčička střelu zneškodnil. Stejná početní výhoda se naskytla Zlínu při prohřešku Zíba, ale domácí početní výhodu sehráli ještě hůře než Oceláři. Dokonce v oslabení nebezpečně vystřelil Květoň, naštěstí Horčička byl připraven. Za třináct vteřin po vypršení trestu třineckého hráče měli domácí další přesilovku, neboť Kohn kroščekoval ujíždějícího Romana Vlacha. Zlínu reparát nevyšel, nadvakrát se pokoušel překonat Vojtka hbitý Veselý, ale neuspěl. Třinec těžil z rychlých brejků, po jednom přečíslení se dostal do šance Orsava, Horčička byl připraven. Za půldruhé minuty se prodral přes zlínskou obranu před Horčičku mladík Marosz, ale zlínský gólman jeho střelu vyrazil nad branku. Hra se vyznačovala ve zbytku úvodní třetiny řadou nepřesností na obou stranách, ani Oceláři nevyužili další početní výhodu. Největší přiležitost v podobě teče Peterka zlínský brankář na poslední chvíli vyrazil. Střelecký účet úvodní třetiny zůstal prázdný. 

Šachová partie pokračovala i ve druhém dějství. Oba celky se trápily při přesilovkách. Berani nemohli protrhnout střeleckou smůlu, ktrerá trvala od poloviny domácího zápasu s Mladou Boleslaví. Zlínští rozpoutali v polovině zápasu při dvou přesilovkách před Vojtkem doslova peklo, neboť puky lítaly kolem brankové čáry, nicméně v síti neskončily. Ve 30. minutě odešel za katr hostující obránce Lojek a střela agilního Köhlera prolétla kolem branky, poté kapitán Čajánek netrefil z úhlu odkrytou klec. Domácí střelecká mizérie vyvrcholila ve 34. minutě, Vlachova družina uzamkla soupeře v obranném pásmu, Leška přihrál na zcela volného Hamrlíka, který trefil ve stoprocentní pozici pouze Vojtka. Předtím střely Köhlera a Hamrlíka šly těsně vedle tyčky. Zlín pálil jako u Verdunu, ale pouze slepými náboji. Snahu domácím nelze upřít, ale zakončení bylo prachbídné. Oba celky pozorně bránily, a tak se diváci gólu nedočkali ani po čtyřiceti minutách hry.  

Střelecké trápení Zlína bylo ukončeno 31 vteřin po zahájení třetí třetiny. Berani se trefili po 190 minutách půstu, na přihrávku Lešky si najel mezi kruhy bek Galvas a nekompromisně prostřelil Vojtka. Mistr za čtyři minuty však srovnal krok, Hrňa se trefil přesně do pravého růžku Horčičkovy brány. Třinec oslabil ve 48. minutě faul Peterka, nicméně domácí nabídnutou příležitost nevyužili.  V 53. minutě měli po zaváhání zlínské obrany velkou šanci Adamský a poté Polanský, ale na zlínského gólmana nevyzráli. Oceláři si vytvořili v závěrečných minutách základní hrací doby tlak, zápas však dospěl do nastavení. 

Ve třetí minutě prodloužení hákoval Řezníček najíždějícího Polanského a sudí nařídili trestné střílení. Třinecký útočník ho neproměnil, neboť mu ujel v rozhodující fázi kotouč z hole. Frustrovaný Polanský poté rozštípal hokejku a nafasoval osobní trest za nesportovní chování. Berani měli v závěrečné minutě prodloužení k dobru přesilovku, ale agilní Zámorský trefil jen horní břevno.  Trenér Vlach poslal na penalty do brány Sedláčka, nicméně to nebyl šťastný tah. Penalty nádherným blafákem zakončili McGregor a Orsava, zatímco Roman Vlach a Leška ztroskotali na Vojtkovi. Právě kanadský útočník ve službách Třince se ukázal jako správný žolík, neboť se objevil na ledě až od třetí třetiny. Zlínští hokejisté prohráli s Třincem na domácím ledě v české extralize po dvou letech, naposledy se Slezané radovali z vítězství na ZS Luďka Čajky v říjnu 2009.   

Rostislav Vlach (PSG Zlín): Bylo to hodně vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. V posledních zápasech nemáme klid v koncovce. Nájezdy byla loterie. Zasloužená by byla remíza, ale bohužel jsme prohráli po nájezdech.

Pavel Marek (Oceláři Třinec): Od začátku to bylo velmi vyhecované utkání. Oba týmy hrály ve vysokém nasazení a bruslařském tempu. Byl to hodně vyrovnaný zápas. V prodloužení jsme mohli rozhodnout při trestném střílení. Pak nás zachránila horní tyčka. V samostatných nájezdech jsme měli štěstí.

17. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 1:2 po samostatných nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 41. min Galvas (Leška, O. Veselý) - 45. Hrňa (Polanský, Vojtek), rozhodující nájezd McGregor

Samostatné nájezdy: I. McGregor +, Vlach -, II. Hrňa -, Leška -, III. Orsava +

Vyloučení: 5:6 (O. Veselý, Ondráček, Řezníček, Hamrlík, Zámorský - Zíb, Kohn, Lojek, Polanský, Peterek, Peterek) - navíc Polanský (Třinec) na deset minut

Využití: bez

Rozhodčí: Martin Homola, Jakub Smitka - Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Diváci: 4 280

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 32 - Martin Vojtek 33

Nejlepší vyhodnocení hráči: Luboš Horčička - Erik Hrňa

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička (na samostatné nájezdy J. Sedláček) - Hamrlík, Řezníček, Matějíček, Galvas, Tesařík, Zámorský  - O. Veselý, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Čajánek - Důras, T. Sýkora, Ondráček - Kubiš, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC OCELÁŘI TŘINEC: Vojtek - Hrabal, Zíb, Lojek, Richter, Davison, Cartelli - D. Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, Klimenta - Orsava, Ostřížek, Rufer, od 41. min McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář