Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Juraj Jurík převzal cenuDárkové balíčky a diplomy mají své majitele. Až na Petra Čajánka, který momentálně působí v daleké ruské Kazani se podařilo dalším dvěma nejlépe umístěným legendám předat ceny. Cenu za třetí místo si převzal Juraj Jurík sám, za tragicky zesnulého Luďka Čajku, umístěného na prvním místě, převzala ocenění jeho dcera, dnes třiadvacetiletá slečna Markéta. Stálo velké usílí přesvědčit zástupce pozůstalých o dobrém úmyslu, jelikož s novináři mají spíše negativní zkušenosti. Vše se nakonec podařilo a v tomto článku se můžete dozvědět jak předání probíhala a co na umístění říkají.

Nejprve byly předány ceny Juraji Juríkovi. Časně ráno, těsně před tréninkem jeho malýchObrazek svěřenců održel balíček i s diplomem. „Je to krásné třetí místo na bedně,“ usmíval se. Zároveň však dodal. „Jak jsem již říkal předtím v rozhovoru. Myslím si, že je to anketa o současné popularitě. Řekl bych, že je to spíše anketa o nejsympatičtější hokejovou legendu. Nevím, jestli je to odraz výkonnosti. Každý hlasující má právo vyjádřit svůj názor, možná byli i lepší hráči, než jsem byl já. Ti starší to však mají těžší, na ně se dřív zapomíná,“ řekl Jurík. Na dotaz, zda se cítí být legendou odpověděl stručně a vystížně. „Proč ne,“ a šibalsky se usmál a vydal se svým pronikavým hlasem, který se rozléhal po celé druhé ledové ploše, trénovat zlínské naděje.

Další , kdo si převzal cenu, byla dcera Luďka Čajky, Markéta. Avšak setkat se s ní nebylo vůbec jednoduché. Studuje v Praze, maminka se přestěhovala do Brna, kde trvale bydlí. Přesto všechno se podařilo najít termín schůzky. V restauraci Devítka v centru města Zlína došlo k převzítí dárkového balíčku a diplomu. Uskutečnil se i rozhovor, který bude zveřejněn později. A co vůbec říká na vítězství svého vlastního otce? „Jsem moc ráda a je to příjemný pocit. Nevěděla jsem, že se vůbec takové ankety dělají, takže jsem to vůbec nečekala,“ přiznala se sympatická dívka, které jsem však vyšel vstříc a uchoval její podobu v anonymní.  Více o Luďku Čajkovi se dočtete připravovaném článku.

 

www.daan.estranky.cz                                                               Dáán

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář