Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 3. čtvrfinále Zlín - Plzeň 1:0

Bravo! Hokejisté PSG Zlín přerušili ve třetím zápase čtvrtfinálové série play off krajně nepříznivou sérii v české extralize s Plzní a po deseti prohrách v řadě konečně slaví výhru. Dramatický zápas rozhodla ukázková akce Beranů v 26. minutě a pátý gól Ondřeje Veselého v play off. Vlachova parta udržela fotbalový výsledek až do závěrečné sirény a získala v sérii první bod. Zlín může srovnat krok se soupeřem již ve čtvrtečním utkání, které se hraje opět na ZS Luďka Čajky od 17.30 hodin.

Plzeň připravila pro zlínské hráče překvapení, neboť v sestavě Indiánů se objevil uzdravený útočník Tomáš Vlasák a po odpykání trestu od disciplinární komise nastoupili poprvé v sérii Jaroslav Modrý a Jan Stránský.  Berani šli do utkání oslabeni o dvojici klíčových obránců, zraněného Martina Hamrlíka a distancovaného Tomáše Linharta.  Trenér Zlína Rostislav Vlach poslal do boje pouze tři kompletní řady. Zaplněný zimní stadion Luďka Čajky viděl první vážnější akci na konci druhé minuty, když za brankou vybojoval puk Důras a střelu obránce Matějíčka zablokoval jeden z plzeňských hráčů. Hosté měli v 5. minutě výhodu přesilové hry čtyři na tři, nicméně Indiáni si větší akci nepřipravili. V úvodní třetině se hrál opatrný hokej, Plzeň zahrozila v 8. minutě po akci Kratěny a poté se ukázal i Vlasák. Navrátilec do plzeňské sestavy si zpracoval přihrávku od Straky, ale gólman Horčička úpěšně zasáhl. Největší příležitost v úvodní třetině měl na své holi Kovář, jeho střelu v 11. minutě zastavila konstrukce Horčičkovy brány. Na druhé straně promarnil slibnou příležitost Holík, který přestřelil plzeňskou svatyni. Oba týmy pozorně bránily střední pásmo a diváci příliš akcí ve zbytku první třetiny neviděli.  Zlín měl na konci 17. minuty výhodu úvodní přesilové hry, když na trestnou lavici odešel za nedovolené bránění Marušák. Plzeň pozorně bránila, na Svobodu vystřelili pouze Melenovský a Čech. Obě mužstva hrála pozorně v defenzívě a úvodní třetina skončila bez branek.

Berani měli hned na začátku druhé třetiny po faulu Pletky na Veselého opět výhodu přesilové hry, ale na Svobodu pálil nepřesně jen Köhler. Zlínští nastoupili do druhé části jakoby pokropeni živou vodou, Míka vypálil od modré čáry dělovou pumelici, Svoboda puk nadzvedl vyrážečkou nad sebe a ten skončil těsně vedle tyčky. V 26. minutě přišla ukázková akce Beranů a vedoucí gól Vlachovy družiny. Obránce Tesařík rozehrál akci z vlastní třetiny, Honejsek nahrál ukázkově bekhendem na Veselého, který si počkal na pohyb plzeňského brankáře a zasunul kotouč do prázdné svatyně. Hosté se dostali v polovině utkání pod velký tlak zlínského mužstva. Brankář Svoboda neudržel Leškovu střelu od modré v lapačce a dojíždějící Veselý těsně minul. Kopec smůly si domácí vybrali v 33. minutě. Nejdříve Čechovu bombu vyrazil Svoboda maskou před sebe, poté Melenovský trefil bekhendem jen tyčku a vzápětí volný Důras minul zcela odkrytou bránu,  plzeňský gólman zároveň přišel o helmu a hra byla přerušena. Aktivita domácích nebrala konce, Veselý se prodral do samostatného úniku, ale bekhendový blafák skončil v lapačce Svobody. Závěr druhé třetiny již patřil hostům. Vlasák z nájezdu trefil vysoko nad a poté Američan Johnson nepřelstil bezchybného Horčičku.

Plzeň  se snažila o vyrovnání ve třetím dějství a v řadě momentech měla k němu hodně blízko. Především při přesilových hrách, neboť trestnou lavici postupně zahřívali Důras, Leška a Köhler. Nejblíže k vyrovnání byl v 47. minutě po Leškově faulu zkušený Kratěna, ale trefil jen horní břevno. Další šance spálili Johnson a opět Kratěna. Gólman Horčička uhájil čisté konto i při další přesilovce Indiánů. Diváky zamrazila situace v 56. minutě, kdy Dvořák narazil na mantinel Matějíčka. Zlínský bek zůstal dlouho ležet na ledě a utkání nakonec pro naražená záda nedohrál. Rozhodčí k nevoli zlínského publikaci nevylučovali a bez povšimnutí nechali i následující zákrok. Za katr odešel až tři minuty před třetí sirénu zkušený bek Modrý. Západočechům nepomohl v závěru ani oddechový čas a následná power play. Zlín uhájil veledůležitou výhru nesmírnou bojovností a kolektivním výkonem. Berani slaví nad Plzní výhru po více než dvou letech, naposledy soupeře porazili 2. února 2010, tehdy doma vyhráli 4:1. Gólman Luboš Horčička vychytal v letošní sezoně již páté čisté konto, z toho druhé v letošních vyřazovacích bojích. Celkově má na svém kontě již osm zápasů bez inkasované branky.

 

Hlasy trenérů po utkání na tiskové konferenci:

Josef Turek (druhý trenér PSG Zlín): "Věděli jsme, že to bude možná klíčový zápas série. Pokud bychom prohráli, tak porazit čtyřikrát v řadě Plzeň už by bylo velmi obtížné sousto. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Za stavu 1:0 jsme přežili samostatný nájezd Tomáše Vlasáka, který přestřelil. Poté jsme ustáli další tři plzeňské přesilovky v řadě. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli."

Michal Straka (asistent trenéra HC Plzeň 1929): "Začali jsme dnešní zápas jako profesoři. Hráli jsme bez pohybu a velmi složitě, přičemž první dva útoky nám vůbec nehrály. Jediným plusem byl výkon gólmana Adama Svobody. Ve třetí třetině jsme se probrali ze zimního spánku, bohužel už to nestačilo. Dneska jsme si nezasloužili vyhrát."

3. zápas čtvrtfinále play off Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy, středa 14. března: PSG Zlín - HC Plzeň 1929 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 26. min O. Veselý (Honejsek, Tesařík)

Vyloučení: 5:6 (O. Veselý, Melenovský, Důras, Leška, Köhler - St. Pierre, Marušák, Pletka, Vlasák, Modrý, Duda) 

Využití: bez

Rozhodčí: Martin Fraňo, Antonín Jeřábek - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Diváci: 6 117

Nejlepší vyhodnocení hráči: Radim Tesařík - Adam Svoboda

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 25 - Adam Svoboda 31

Stav čtvrtfinálové série PSG Zlín - HC Plzeň 1929: 1:2 na zápasy

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Tesařík, Řezníček, Zámorský, Galvas, Míka, Matějíček - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

HC PLZEŇ 1929:  A. Svoboda - Jeřábek, Modrý, Vykoukal, Kaberle, Marušák, Frolo, St. Pierre - Kratěna, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský (32. min Vostřák), Havlíček, Mrňa. Trenéři M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář