Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1997/1998 Karlovy Vary - Zlín 0:2

Na západě Čech zavládla v minulém týdnu nováčkovská euforie, neboť po 41 letech domácí Becherovka Karlovy Vary "postoupila" finančním tahem s Olomoucí do nejvyšší soutěže. Zlín cestoval na západ republiky s kompletním kádrem včetně obránce Kuchyni, který zápas s Jihlavou nedokončil. Na křídle Polcarova útoku se opět objevil na Kristkově místě Sedlák.

Berani předvedli vysoce technický hokej se zajištěnou obranou, který slavil úspěch v podobě výhry a zisku dvou bodů. V utkání velmi chudém na branky, vidělo zaplněné karlovarské publikum dramatický hokej od úvodního hvizdu.

V první třetině nejdříve v 9. minutě tvrdě vystřelil Horák, ale brankář Kameš si s jeho střelou poradil. O minutu posléze vystřelil Steiner, ale škvíru mezi Kamešovými betony nenašel. Postupem času se osmělil i Zlín, když ve 13. minutě Janků nedokázal proměnit sólový nájezd na Horynu. V další příležitosti se objevil Polcar, následně Sedlák, ale domácí branka zůstala nadále nedotčena.

Zlín se dočkal v úvodu druhé dvacetiminutovky, kdy Martin Hamrlík napřáhl dvě metry před modrou čárou a kotouč skončil za překvapeným Horynou v síti. Diváci viděli ve druhé části ještě jednu branku, nicméně dorážku Klimta bruslí při domácí přesilovce rozhodčí Svoboda podle pravidel neuznal.

V nástupu do závěrečné části domácí nejdříve promarnili přesilovou hru. Oba týmy v těchto chvílích zápasu hrály velmi dobře pozičně a postrachem pro Karlovy Vary byl bezchybný výkon brankáře Kameše. Ten postupně zlikvidoval šance Pavlase, Steinera a Bláhy. V dramatickém závěru se domácí odhodlali k power play, nicméně osm vteřin před koncem přesně mířil do opuštěné domácí branky Němčický, který vstřelil svou jubilejní 50. branku v nejvyšší soutěži. „Pavel Kowalczyk výborně vystřelil a mně stačilo jen vhodně tečovat, protože Novotný byl vyjetý z branky. Měli jsme výhodu spousty přesilovek, ale při teplém počasí a tím pádem na nekvalitním ledu nebyla přesilová hra vůbec výhodou, protože puk hodně odskakoval. Led byl již po deseti minutách hry špatný, všichni jsme byli dehydrovaní. Ale do konce září to budeme muset vydržet. Přesilovky máme nacvičené, ale špatně se realizují, když puk odskakuje. K herní pohodě mně určitě pomohla účast v reprezentaci, protože jsem měl na všechno více času. Před zápasem jsme byli trochu pod tlakem, protože všichni čekali, že vyhrajeme. A když si uvědomíme, že na začátku sezony mají všichni spoustu síly a připočteme k tomu nekvalitní led, jde určitě o cennou výhru,“ myslel si Němčický.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen slovenský reprezentační útočník Branislav Jánoš, pro něhož byla vstřelená branka rovněž jubilejní, avšak stá. „Jsem rád, že mi úvod vyšel. S Jihlavou šlo o utrápený zápas, ale jsem spokojen s tím, že jsme vyhráli. Na bod jsme měli již ve Vítkovicích, ale tam nám nepřálo štěstí. Hraji tak, jak umím, zatím bez psychického tlaku. Snažím se tu odevzdat to, co mám natrénované a to, co umím. Bohužel byl špatný led, ale za to nelze nikoho vinit, ale venkovní počasí a divácká návštěva jeho kvalitu ovlivnila. Musíme se s tím vyrovnat,“ věděl Jánoš.

7. září 1997, 3. kolo: HC Becherovka Karlovy Vary - HC ZPS Barum Zlín 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. M. Hamrlík (Zima, Meluzín) - 0:1, 60. min Němčický (Čajánek) - 0:2. Vyloučení 1:3, bez využití. Rozhodčí: Vladimír Svoboda - Bádal, Husák. Sledovalo 4 611 diváků.

Karlovy Vary: Horyna - Pavlas, Richter, Polák, Tomášek, Blaha, Šmarda - Černý, Steiner, Klimt - Svoboda, Procházka, Nohel - Streit, Lipianský, Metlička - KašÍk, Horák, Kukačka. Trenéři Kašpárek, Trachta.

Zlín: Kameš - Kuchyňa, Marušák, M. Hamrlík, Krajíček, Kowalczyk, Rajnoha, Mojžíš - Janků, Zima, Meluzín - Jánoš, Polcar, Sedlák - Okál, Čajánek, Němčický - Kristek, Leška, Špaňhel. Trenéři Novák, Čech.

ROMAN ORDELT

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář