Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1961/1962 Dukla Opava - Gottwaldov 3:5

Mlhou jako mléko hustou jsme se prodírali silnicemi k Opavě. Mlhou byly obestřeny naše představy o nedělním výsledku. Šlo o mnoho - především ale o sebedůvěru hráčů. Memento středeční prohry 1:6 právě na tomto ledě viselo nad mužstvem jako těžký stín. Plné čtyři dny (a dvacet minut první třetiny) nebylo veselo ani v táboře fanoušků. Po vítězství Slezanu vedla Dukla po dvaceti minutách 2:0 a matný výkon Gottwaldovských držel jako klíště. Srovnejme si nejdříve oba zápasy a opavské kryté haly.

Středeční debakl byly k něčemu dobrý. Ukázal totiž, že ve II. lize jsou zdatnější soupeři než ti, kdo by si návrat do I. ligy chtěli představovat v růžových barvách svého umění a zkušenosti. Sprcha napřed je lepší než falešné plány. Tvrdě bojovat, v každém zápase, vydat maximum sil, to jsou požadavky, které musí respektovat i gottwaldovští hokejisté.

Přináší to úspěch, třeba právě utkání s Duklou. Vždyť nebezpečné jsou i názory „bojovnost mají, teď jen zlepšovat techniku a taktiku.“

Právě bojovnost si přinesli na led teprve do druhé a třetí třetiny v takové míře, která rozhodla celé utkání. Diváci je nepoznávali. Je to „středeční“ Gottwaldov?

Kdyby takhle hrál proti Slezanu, mohl by být výsledek o něco příznivější. Gottwaldov však zatím hraje jen to, co jim soupeř dovolí. Slezan téměř nic, Dukla s chybami v obraně víc. To není pro loňského účastníka I. ligy příliš lichotivé.

Domácí Dukla po čtyřech zápasech s Gottwaldovem zatím pokaždé prohrála. Tentokrát však vojáci využili nástupu k takovému náporu, že obrana dvakrát kapitulovala a v posledních dvou minutách viselo vyrovnání stále nad Přecechtělovou brankou.

V těchto perných chvílích seděli na lavici hanby deset minut Matějů, který příliš mluvil s rozhodčími, a Vaďura. Domácí trenér odvolal za stavu 3:4 v poslední minutě brankáře, ovšem ke kotouči se dostal Heim, obešel dva hráče a od modré čáry ho poslal do opuštěné branky a asi padesát vteřin před koncem rozhodl o výsledku.

Zvítězit nebylo snadné, nepřijímejme výsledek samozřejmě a s optimismem. Skřípe to stále, v první trojici Heima, Stuchlíka a Pavelky, kombinačně i střelecky. Naopak Konečný myslí na góly. Jak je dávat, ukázal proti Dukle dvakrát. Nebál se, šel do ohně, byl drzejší, tím tvrdší jsou obránci.

Klid se šíří odzadu, kde vládne mrštný Přecechtěl. Zůstává klidný při nájezdech trojic i sólistů. Z Dukly nezvládli blafáky. Heller prý byl v sobotu na svatbě, proto nebyl v nominaci na zápas v Opavě. Kolektiv se vzadu opřel o výkony Kozla a Bohumila Kožely.

2. kolo: 12. listopadu 1961 Dukla Opava - Gottwaldov 3:5 (2:0, 0:3, 1:2)

Branky: Konečný 2, Černý, Kozel, Heim. Vyloučení: 3:5. Diváků: 2000.

Autor: B. Kabourek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář