Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1963/1964 Kladno – Gottwaldov 8:3

Sehrané trio Číž, Stuchlík, Černý na všechno nestačilo. Ačkoliv se postarali o všechny tři góly svého týmu, nakonec odjel Gottwaldov z Kladna z prázdnou po porážce 3:8. Přesto si novináři nemohli nevšimnout: „Hrají spolu už tři roky, a to je poznat na jejich hře. Už dnes mají prvoligovou úroveň a Kladenským také nejvíce zamotali hlavu. Když byl první útok na ledě, měli hosté vždy převahu,“ psal třeba novinář regionální Naší Pravdy Bohumil Kabourek.

Stuchlík vstřelil už v první části dva góly, třetím korigoval Černý už rozhodnutý výsledek v poslední třetině. Číž si připsal dvě gólové nahrávky. Všechny hráče ševců ale předčil autor hattricku Wimmer, tři body v zápase si připsal i Volf. Ano, začátkem osmdesátých let trenér Gottwaldova.

Kladno však už bylo favoritem před zápasem. Dostanou příděl jako v Praze a pojedou na Moravu, tipovali Kladenští před zahájením utkání.

Po první třetině také svým hráčům zatleskali, když však zápas skončil, ocenili výkon mužstva pískáním. Gottwaldov totiž poznal, že proti lepším celkům nemůže hrát otevřenou hru, že musí volit účinnější taktiku. A to se v průběhu dalších minut projevilo. Kladenští vedli už v deváté minutě 4:0, pak však nastal první nečekaný zvrat, hosté snížili góly Stuchlíka na 4:2.

Závěrečné minuty první a několik minut druhé třetiny ještě patřily domácím. Teprve pak Gottwaldov plně uplatnil svou taktiku a nedovolil domácím zakončovat akce. Zatímco v prvních 25 minutách byli domácí rychlejší a techničtější, za stavu 8:2 jako by tyto vlastnosti ztratili.

Naopak hosté se už docela vžili do obranné hry, byli dokonce útočnější a chvílemi se zdálo, že udávají tón hry. Proti jejich taktice vítězové pak nenašli účinnou zbraň, a to se pak projevilo ve výsledku poslední třetiny.

Oporou Gottwaldova byl Přecechtěl, hlavně ve druhé a třetí třetině. Z obranných dvojic byla lepší Heller, Charous. Kozel zatím není v takové formě jako v závěru loňské sezony a tak hru táhne Karlík) uplatnil několik pěkných bodyčeků). O spolupráci první formaci už bylo napsáno dost. Hra druhé řady získala zařazením Vaďury, vnesl do akcí elán a důraz, slabší se zdál být Klíma. Mnoho jsme čekali od J. Kožely, jeho výkon však zdaleka neuspokojil a byl nejslabším z celého mužstva.

2.kolo: 6. října 1963 TJ SONP Kladno – TJ Gottwaldov 8:3 (6:2, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: Vimmer (Lidický), Vimmer (Karas), Hrabě (F. Pospíšil), Bacílek (Lidický), Volf, Prošek (Volf), Hrabě (Volf), Vimmer - Stuchlík (Číž), Stuchlík (Černý), Černý (Číž).

Rozhodčí: Kropáček, Rohs. Vyloučení: 5:4 (Müller, Pospíšil, Lidický, Šebek, Vimmer – J. Kožela 2x, Karlík, Kozel. Využití: 0:0. Diváci: 3 756. Trestné minuty: 10:8.

TJ SONP Kladno: Kulíček – Bacílek, Landa, Müller, Pospíšil – Vimmer, Karas, Lidický – Volf, Prošek, Hrabě – Šebek, Markup, Volek. Trenér: Novotný.

TJ Gottwaldov: Přecechtěl – Heller, Charous, Kozel, Karlík - Číž, Stuchlík, Z. Černý - Maršík, M. Klíma, Vaďura – Heim, J. Kožela, Kovačič. Trenér: Kobera.

Text: Daniel Ostrčilík s využitím archívů (Naše Pravda, Československý sport, Rudé Právo) - připravil podklady pro zpracování a přepsal Pavel Janošek