Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Kladno 6:4

Hokejisté PSG Zlín po nervy drásajícím závěru udolali kladenské Rytíře a získali cenné tři body. O osudu utkání rozhodla 57. minuta. Nejdříve hosté dokázali srovnat dvougólový náskok Zlína, nicméně za pouhých šestnáct vteřin strhli Berani vedení opět na svou stranu. Navíc Petr Leška vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Branky zaznamenali Pavel Kubiš 2, Petr Leška 2, Ondřej Veselý a Tomáš Sýkora. Tým PSG Zlín jede v pátek do Třince.

V sestavě Zlína scházeli marodi Dalibor Řezníček a Roman Vlach, zatímco obránce Petr Zámorský s pochroumaným ramenem do utkání naskočil. Zlín nastoupil do utkání pouze se třemi pětkami. Domácí měli do utkání raketový vstup, neboť již ve druhé minuté lovil brankář Cikánek kotouč ze své sítě. Kubiš jel sám od modré čáry na Cikánka, kotouč před kladenským gólmanem mu sklouzl z hole, nicméně jeden z hostujících beků ho srazil do vlastní sítě. Ve třetí minutě odešel na trestnou lavici za nedovolení bránění Galvas a hosté za necelou minutu srovnali stav. Nejdříve mířil nepřesně Valský, ale kapitán mužstva Patera překonal po střele z kruhu brankáře Sedláčka, který dostal přednost před Horčičkou. Domácí měli poté možnost další početní výhody, ale v této herní situaci v letošní sezoně zatím tápou. Cikánka nepřelstili Leška a následně ani Holík. Berani šli podruhé v utkání do vedení. V 8. minutě se Petr Leška dočkal vstupu do Klubu ligových kanonýrů. Pohotovou střelou pod horní tyčku překonal Cikánka a zaznamenal 250. trefu v součtu extraligových a reprezentačních branek. Ve 13. minutě podrazil obránce Zámorský v úniku Hovorku a kladenský útočník nařízenou penaltu proměnil přízemní střelou mezi Sedláčkovy betony. Hosté podruhé v zápase vyrovnali a začínalo se prakticky znovu. Hosté poté přežili bez inkasovaného gólu vyloučení Eberleho a k úspěchu nevedla ani další početní výhoda při prohřešku Kally. Cikánek vychytal kapitána Čajánka a poradil si i se střelou Tesaříka od modré čáry. Mužstva odešla do kabin po první siréně za nerozhodného stavu 2:2.

Domácí promarnili na začátku druhé třetiny zbytek početní převahy při vyloučení Kally, ale vážnější šanci si nevypracovali. Zlín měl paradoxně největší šanci při oslabení, kdy ujel Leška, ale trefil pouze kladenského gólmana. Berani se ubránili oslabení bez problémů, navíc po teči Lešky skončil kotouč těsně vedle hostující tyčky. Zlín se dostal v polovině zápasu potřetí opět do vedení zásluhou forčekinku ve středním pásmu. Holík vystihl rozehrávku Rytířů a na jeho ideální nahrávku si najel Kubiš a svým druhým gólem v zápase dostal Berany opět do vedení. Vlachova družina hrála velmi dobře v oslabení. V 35. minutě si vypracoval slibnou šanci Veselý, ale lapačka Cikánka byla připravena.  

Ve třetí třetině se začaly dít velké věci. Padlo celkem pět branek a diváci se rozhodně nenudili. Domácí vtrhli na ledovou plochu jako uragán. Útočník Veselý se po dlouhé pauze opět trefil, první střela mu sjela z hole, ale podruhé se již nemýlil. Z dalšího útoku zazvonila po střele Důrase pravá tyčka Cikánkovy brány. Rytíři se ani za nepříznivého stavu nevzdali a se štěstím vstřelili v 51. minutě kontaktní gól. Od brusle Kally skončil kotouč za Sedláčkovými zády a střelecký úspěch pro hosty posvětil až videorozhodčí. Zlínští si zahrávali s ohněm a po chybě v obraně v 57. minutě Kladno vyrovnalo. K odraženému puku se dostal nekrytý Látal a snadno skóroval. Radost z vyrovnání trvala hostům pouhých šestnáct vteřin.  Na konci rychlé kombinace druhého útoku byl Sýkora, jemuž stačilo pouze nastavit hůl. Za dalších dvaatřicet vteřin přidal šestý hřebík do kladenské rakve Leška, který po nezištné přihrávce od Důrase skóroval do odkryté svatyně. Rytíři byli po boxerském knokautu na ručník  a do závěrečné sirény se nezmohli na žádnou odpověď.   

Vlachova družina protrhla střeleckou smůlu a vytvořila si střelecký rekord sezony, neboť  více než pět branek nedala v předchozích zápasech ani jednou! Zlín porazil kladenské Rytíře poprvé v sezoně a navíc Petr Leška vstoupil do prestižního Klubu ligových kanonýrů. Jeho střelecký účet se zatím zastavil na číslici 251.

29. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - Rytíři Kladno 6:4 (2:2, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 2. min Kubiš (O. Veselý, Tesařík), 8. Leška (Hamrlík), 30. Kubiš (Holík), 43. O. Veselý (Holík), 57. T. Sýkora (Ondráček, Köhler), 58. Leška (Důras, Čajánek) - 4. Patera (Kalla, Majeský), 13. Hovorka ze samostatného nájezdu, 51. Kalla (Dragoun, Hovorka), 57. M. Látal (Knotek)

Vyloučení: 5:7 (Galvas, Tesařík, Tesařík, Galvas, Hamrlík - Lukáč, Bílek, Eberle, Kalla, Lukáč, Hovorka, Hovorka)

Využití: 0:1

Rozhodčí: Radek Husička, Milan Minář - Jaromír Bryška, Jiří Novák

Diváci: 3 502

Nejlepší vyhodnocení hráči: Pavel Kubiš - Jaroslav Kalla

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 15 - Lukáš Cikánek 37

Sestavy - PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Galvas, Zámorský, Lučka - Důras, Leška, Čajánek - Ondráček, T. Sýkora, Köhler - Kubiš, Holík, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

RYTÍŘI KLADNO: Cikánek - Majeský, D. Růžička, L. Procházka, Piskáček, Lepine, J. Drtina, Toman - Bicek, Patera, Eberle - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Bílek, Knotek, M. Látal . Trenéři: Vojta, Tatíček, Kopecký.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář