Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Vítkovice - Zlín 1:0 po nájezdech

Rekordní návštěva letošní sezony viděla v ostravské hale bezgólový zápas o místo v první šestce po 65 minutách hry. O vítězství rozhodl až v šesté sérii penalt Ondřej Šedivý, když předtím Berani nevyužili ve čtvrté sérii nájezdů mečbol. Vlachova parta stále usilovně bojuje o přímý postup do čtvrtfinále play off. Tým PSG hraje v pátek doma s Českými Budějovicemi.

V brance Zlína dostal v duelu dvou moravských rivalů přednost Jakub Sedláček před Lubošem Horčičkou. Nasazením už bitva tabulkových sousedů připomínala blížící se play off, po hokejové stránce už to taková paráda nebyla. Spíše než kombinací se oba celky pokoušely prosadit tlakem na brankovišti a zbytečně neotvíraly hru. Poprvé se rozestoupila vítkovická obrana, hosté vyrazili ve 12. minutě do přečíslení, ale Roman Vlach Šindeláře, který opět zaskakoval za zraněného Málka, nepřekonal. Domácí se do zlínské defenzívy dostávali s problémy. Přehuštěný prostor v hostujícím pásmu prořídl v polovině utkání, kdy se Vítkovicím naskytlo 105 vteřin přesilovky pět na tři, vyloženou šanci si však vicemistr nevytvořil.

Berani naopak stále více vystrkovali rohy. Šikovný junior Holík se v 36. minutě uvolnil na brankovišti, ale bekhendem minul. Ještě před závěrem elitní řada Zlína znovu udělala dusno před Šindelářem, Leška ani Holík ovšem znovu neměli přesně seřízená mířidla. V závěru se naopak iniciativa přestěhovala na vítkovické hokejky. Jedinečnou možnost prováhal Burger, který ve 49. minutě ujel při vlastním oslabení, ale Sedláčka bombou neprostřelil. Tlak Vítkovic vrcholil, posledních 102 vteřin řádné doby odehrály v přesilovce. Tři vteřiny před koncem měl rozhodnutí na hokejce osamocený Klimek, jeden ze zlínských beků se mu však před Sedláčkem obětavě vrhl do střely a puk skončil mimo. Prodloužení zajímavé momenty nepřineslo a rozhodly nájezdy, které v šesté sérii ukončil Šedivý. Předtím akcie Zlína zachraňoval v úvodní porci nájezdů Köhler. Ve čtvrté sérii měl Zlín zásluhou druhého proměněného nájezdu Köhlera mečbol, ale zkušený Ujčík chladnokrevně přelstil Sedláčka. Nakonec Šedivý rozhodl o bonusovém bodu pro Vítkovice, jenž znamenal pro Ostravany jednobodový náskok v tabulce na tým PSG dvě kola před závěrem základní části. Nic však není rozhodnuto, Vlachova družina má před sebou ještě souboje o šest extraligových bodů. V pátek hraje doma s Budějovicemi, v neděli ji čeká moravské derby v Brně.


50. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 1:0 po samostatných nájezdech (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0) 

Branka: rozhodující nájezd Šedivý

Samostatné nájezdy: I. Šedivý +, Holík -, II. Ujčík -, Leška -, III. Pohl -, Köhler +, další série IV. Köhler +, Ujčík +, V. Leška -, Ujčík -, VI. Köhler -, Šedivý +  

Vyloučení: 5:8 (J. Káňa, Štefanka, Sloboda, Burger, J. Káňa - Hamrlík, Ondráček, Galvas, Köhler, Leška, O. Veselý, hráčská lavice, Linhart), navíc Köhler (Zlín) na 10 minut

Využití: bez

Rozhodčí: Jan Hribik, Vladimír Šindler - Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Diváci: 6 885

Nejlepší vyhodnocení hráči: Filip Šindelář - Jakub Šindelář

Zásahy brankářů: Filip Šindelář 27 - Jakub Sedláček 37

Sestavy - HC VÍTKOVICE STEEL: Šindelář - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Punčochář - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - Šedivý, Strapáč, Szturc - Kucsera, Húževka, Walker. Trenéři: Trličík a Moták.

PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, Fořt, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář