Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Kometa Brno 4:1

Hokejisté PSG Zlín vyhráli potřetí v řadě moravské derby s Kometou Brno. Vlachova družina sice nevstoupila do utkání nejlépe, neboť od 9. minuty prohrávala, nicméně poté otočila nepříznivý vývoj zápas a nakonec dovedla ostře sledovaný duel do vítězného konce. Branky zaznamenali Lukáš Finsterle, Michal Důras, Bedřich Köhler a Antonín Honejsek. Zlín hraje v pátek na Slavii.

V domácí sestavě chyběli pro zranění obránce Petr Zámorský a útočník Pavel Kubiš, Kometa přijela bez dlouhodobě zraněného útočníka Radima Hrušku. První trenér PSG Zlín Rostislav Vlach při absenci Kubiše změnil složení jednotlivých útoků a v brance dostal opět přednost nejlepší extraligový gólman podle statitik Luboš Horčička. Kometa začala pěkně zostra a již v patnácté vteřině prověřil Horčičku nebezpečnou střelou Dlouhý. Vzápětí fauloval obránce Linhart, který se provinil proti pravidlům a nabídl hostům po 23 vteřinách úvodní přesilovou hru. Ta však trvala pouhých 38 vteřin, neboť Pospíšil hákoval. Při hře čtyři na čtyři vystřelil Důras, ale koncovka byla nepřesná.  Diváky přivedla do varu boxerská vložka ve 3. minutě, po které odešli dva hráči na každé straně za katr. Bezbrankové skóre vydrželo až do konce deváté minuty. Střelecký účet zápasu otevřela Kometa, neboť po pravém křídle unikl Jakub Svoboda a střelou nad vyrážečku překonal Horčičku. Brno si vytvořilo poté tlak, a Zlín se ubránil jen za cenu dalšího faulu. Na trestnou lavici odešel Lučka, nicméně početní převaha hostům nevyšla a zlínskou branku vůbec neohrozili. Hosté hráli aktivně, šance si vytvořili kapitán Hubáček a Pospíšil, který obešel i Horčičku, ale střela z jeho hole šla podél brankové čáry.  Berani se dočkali vyrovnání na začátku 16. minuty, Leška obral za brankou kotouč jednoho z brněnských obránců, přihrál na hůl volného Finsterleho, který srovnal stav.  Před první sirénou šli domácí do vedení zásluhou Důrase. Ten v rohu kluziště získal kotouč, vyměnil si ho s Ondráčkem a měl před sebou odkrytou klec. 


Zatímco v úvodní části měli více ze hry hosté, druhá dvacetiminutovka vyzněla pro domácí celek. Vlachova družina si vytvořila velký tlak a zatápěla před Hoviho brankou. Na začátku 23. minuty měl slibnou příležitost Ondráček, ale v ideální pozici bránu netrefil.  Poté pálil nebezpečně Důras, ale najíždějící bek Galvas vyražený kotouč neusměrnil do sítě. Zlínští převzali otěže zápasu a svou převahu korunovali gólem v 29. minutě. Leška se zmocnil za brankou puku, nejlepší střelec v domácí sestavě Köhler si našel místo mezi hostujícími hráči a dostal domácí do dvoubrankového vedení. Kometa měla šanci vstřelit kontaktní gól při vyloučení Matějíčka, ale brankář Horčička prokázal své kvality. Nejdříve si na něm vylámal zuby Podkonický, poté ho hostující hráči nedokázali překonat ze skrumáže. 

Brno mělo velkou šanci  na začátku třetí třetiny, ale střelu Pospišila vyrazil gólman Horčička do tyče. Klid do zlínských řad přišel v 44. minutě. Nejdříve se protlačil Sýkora před Hoviho, ale neuspěl, vzápětí záskal kotouč ve středním pásmu Honejsek a po efektní kličce si ho brankář Komety srazil do sítě. Berani poté pozorně bránili a nepouštěli hosty do šancí. Paradoxně v oslabení ujel Holec, ale blafák nedotáhl do úspěšného konce. Tým PSG Zlín potřetí v řadě vyhrál moravské derby s Brnem. Ze souboje dvou parťáků na zlínské střídačce vyšel vítězně Rostislav Vlach, zatímco Zdeněk Venera úvodní bitvu na moravském poli v letošní sezoně prohrál. Berani se dostali společně s Plzní opět do čela tabulky. Západočeši jsou na pozici lídra extraligy pouze zásluhou lepšího skóre než Zlín.    

Rostislav Vlach (PSG Zlín): „Nepovedl se nám úvod utkání, vstup byl špatný. Po vyrovnávací brance se hra vyrovnala, byli jsme rádi, že se nám povedlo otočit na 2:1. Ostatní dvě třetiny se nám povedly, Kometu jsme prakticky vůbec nepustili do šancí."

 Zdeněk Venera (Kometa Brno): „Zápas nám nevyšel jak jsme si představovali, první třetinu jsme sice odehráli dobře, ale nechali jsme si zbytečně vstřelit dvě branky v závěru první dvacetiminutovky. Bohužel druhá branka byla klíčovým momentem zápasu. Od té doby byli domácí aktivnější. Proti minulým dvěma utkáním, kdy jsme se střelecky dokázali prosadit, nám to dnes nejezdilo."

13. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky:  16. min Finsterle (Leška), 19. Důras (Ondráček), 29. Köhler (Leška. Linhart), 44. Honejsek (Řezníček) - 9. Jakub Svoboda (Malec)

Vyloučení: 6:7 (Linhart, Čajánek, Linhart, Lučka, Čajánek, Matějíček - Pospíšil, Kováčik, Bičánek, Valach, Jakub Svoboda, Žižka, hráčská lavice) - navíc Jaroslav Svoboda  (Brno) na pět minut a do konce utkání 

Využití: bez

Rozhodčí: Radek Husička, Petr Blecha - Jaromír Bryška, Jiří Novák

Diváci: 5 944

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Leška - Jakub Svoboda

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 16 - Sasu Hovi 23

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC KOMETA BRNO: Hovi - Švrček, Žižka, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach, Kempný - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, R. Dlouhý - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - H. Zohorna, Holec, Podkonický - Erat, Koreis, Jakub Svoboda - od 52. min navíc Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář