Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domorodé národy

22. 10. 2014

 V Africe žije mnoho domorodých národů, které žijí odděleně od moderního světa. Vysoká úmrtnost v těchto národech je způsobena tím, že zde není kvalitní zdravotní ošetření. Takže domorodci umírají i na primitivní nemoci či pouhé zanícené kousnutí od zvířete. Zde jsou 4 nejznámější kmeny:

  •   MASAJOVÉ: Je to významná etnická skupina, která žije v Tanzanii a v Keni ve východní Africe. Samotný kmen Masajů se dělí na další skupiny, např. Tamburové, Kapiti, Pikolové, Kinangopové atd. Masajové nejsou kupodivu černoši. Jsou to lidé hnědé pleti s příměsí hamitské krve. Jsou vysocí, štíhlí, s ostře řezaným obličejem, štíhlím nosem a úzkými rty.

 

images.jpg

 

  • NÚBIJCI:  Jsou to přímí potomci obyvatel Núbie. Tento národ žije v Súdanu a Egyptě. Najdeme je v údolí středního Nilu, kde jsou promíšeni s Araby a taky je najdeme v oázách na západě od Nilu. Núbijci se dělí na další skupiny, Nubové a Horští Núbijci, ti žijí v oblasti Kordofánu.

 

images.jpg

  • PYGMEJOVÉ: Jsou to roztroušené kmeny a menší skupiny. Nachází se v oblastích tropického pralesa v centrální Africe (Kongo, Kamerun, Středoafrická republika). Je to samostatný rasový typ, ale antropologicky jsou příbuzní se Sany a Khoiny. Muži obvykle dosahují výšky 145 cm a ženy 135-140 cm. Řadí se mezi nejmenší lidi na světě.                                             

                                 images.jpg

  • SANOVÉ: Khoisanský kmen v Namibii, Botswaně, Angole, JAR a Tanzánii. tvoří samostatný rasový typ. Mají žlutou až žlutohnědou pleť a štíhlé tělo. Jejich vlasy rostou v malých chomáčcích ve tvaru zrníček.

bez-nazvu.png

 

Tady je malé videjko o Pygmejích cheeky

 

 

Náhledy fotografií ze složky Domorodé kmeny

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář