Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brno: Mistrovství Evropy mažoretek 2015 MWF

24. 8. 2015

ech_mwf_2015_6.jpgVe čtvrtek 20. 8. 2015 byl slavnostně zahájen čtyřdenní Evropský šampionát MWF. Po tropických vedrech, která v posledních týdnech spalovala celou Evropu, přišlo osvěžení nejen v podobě přílivu příjemného letního počasí, ale i elegance, energie a dokonalosti nejlepších evropských mažoretek, které se představily ve sportovní hale Vodova v Brně. Všechny 4 soutěžící, reprezentující ČR v kategorii 2 baton sólo senior, v níž startovala také Míša, se umístily v evropské TOP 10!

Na cestu jsme vyrazili už ve středu odpoledne a vyplatilo se přijet do Brna o den dříve. Na D1 jsme si totiž postáli v desetikilometrové koloně. Přesto však v autě panovala dobrá nálada. Vždyť jsme se těšili na „Evropu“ a čas nás nijak netlačil. Po registraci ve sportovní hale se Míša zašla podívat na soutěžní plochu, trochu se protáhnout po 4,5 hodinách strávených v autě. Chvíli po nás přišli i jediní dva přihlášení muži, aby si zacvičili ještě před svým zítřejším vystoupením. Ve čtvrtek za ně byli odměněni bouřlivým potleskem.

Ze sportovního areálu už jsme se zamířili rovnou ubytovat a poněkud utrmáceni jsme brzy usnuli. Budík nastavený na příjemnou sedmou hodinu ohlásil nástup do umývárny a na snídani. Ve vzrušené náladě a s lehkým šimráním kolem žaludku jsme se objevili v centru dění právě včas na slavnostní nástup. Českou hymnu nádherně zazpívala šikovná malá slečna, až se mnohým přítomným zaleskly oči dojetím.

Hodiny pozvolna ubíhaly a naše kategorie 2 baton sólo senior přišla na řadu v 16:30. Tak šup zahřát ještě před vystoupením svaly, protáhnout se a rozcvičit na trávníku před halou. Míša byla na startovní listině zapsaná jako číslo 14. Zbývala tedy ještě trocha času. Za nedlouho už jsme ale stáli v optimistické náladě na schodišti, které vedlo přímo na soutěžní plochu. V tom přišel pokyn od paní pořadatelky a Míša vyrazila zaujmout pozici na startovní čáře.

Mezinárodní porota svým bodovým ohodnocením udělila Míše 7. místo. Z výsledku máme obrovskou radost. Je to krásné umístění v takto silně obsazené nejvyšší evropské soutěži. Jsme velmi šťastní, že jsme tu mohli být.

Zahajovacím soutěžním dnem Mistrovství Evropy 2015 MWF vás provede fotogalerie zde.